Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

SCO: Έκκληση Πούτιν για αλλαγή της τάξης πραγμάτων στον πλανήτη! vid - Τι είπε για την νέα πολυπολική τάξη πραγμάτων και το δολάριο!


 Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO,OCS), ο οποίος διεξάγει σήμερα σύνοδο κορυφής, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με τη Δύση χωρών μελών του, όπως η Κίνα και η Ρωσία, είναι τεταμένες, απευθύνει έκκληση για μια «δίκαιη πολυπολική παγκόσμια τάξη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μια διατύπωση με στόχο την υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία καταγγέλλει.

Στην τελική δήλωσή τους, τα κράτη μέλη θα υπογραμμίσουν «τη δέσμευσή τους για τη διαμόρφωση μιας δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, βασισμένης στον κεντρικό ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο διεθνές δίκαιο και στη φιλοδοξία των κυρίαρχων κρατών για μια αμοιβαία επωφελή σύμπραξη», ανακοίνωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της ολομέλειας στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Loading Ad 
00:00

Για τον ρώσο πρόεδρο και τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, επίσης παρόντα στη σύνοδο, αυτός ο «πολυπολικός» κόσμος πρέπει να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή στην αμερικανική ηγεμονία στις παγκόσμιες υποθέσεις, την οποία καταγγέλλουν.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, αλλά αναπτύχθηκε αυτά τα τελευταία χρόνια, είχε μέχρι τώρα εννέα χώρες μέλη (Κίνα, Ινδία, Ιράν, Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν, Τατζικιστάν). Η Λευκορωσία, ο κύριος σύμμαχος της Μόσχας, έγινε σήμερα το 10ο μέλος του οργανισμού.

«Έχουμε τις δυνάμεις για να καταστρέψουμε τα τείχη ενός μονοπολικού κόσμου, να δώσουμε τροφή στους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε πολλές αντιφάσεις και συγκρούσεις που προκαλούνται από την κοινωνική ανισότητα, την έλλειψη προϊόντων διατροφής και πόρων», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σε τμήμα της ομιλίας του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, χαιρέτισε επίσης την αύξηση της χρήσης εθνικών νομισμάτων στην θέση του δολαρίου στο εμπόριο μεταξύ χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης και απηύθυνε έκκληση για την δημιουργία ενός νέου συστήματος πληρωμών μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω οργανισμού.

Ο ρώσος ηγέτης υπογράμμισε σήμερα πως ο SCO διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας νέας, πιο δίκαιης παγκόσμιας τάξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις