Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Το εθνικό έγκλημα της καταστροφής των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων – Τα φιάσκο των South Stream-TAP και ΒRICS - Β.Πούτιν: «Με την Τουρκία φτάσαμε τα 55 δισ. δολ. διμερές εμπόριο» - Ούτε 100 εκατ. οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις


Όταν οι αριθμοί μιλάνε τότε οι αεριτζήδες πολιτικοί θα έπρεπε να σιωπούν -αν όχι να παραιτούνται: Συγκλονιστικά στοιχεία της κατάρρευσης των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων και της εκτόξευσης των αντίστοιχων ρωσοτουρκικών, έρχονται σε μία στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι στο αποκορύφωμά του.

Ο ιστορικός εχθρός της Ρωσίας, η Τουρκία, κατάφερε να οικοδομήσει απίστευτου μεγέθους οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι εκ των βασικών πωλητών όπλων στο ουκρανικό καθεστώς του Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα κατέστρεψε, μέχρι σημείου εξαφάνισης τις προνομιακές οικονομικές σχέσεις που είχε με την Ρωσία.

Από την εποχή του South Stream που υπέγραψε ο Κ.Καραμανλής και θα μετέτρεπε την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο της νότιας Ευρώπης και την μετάλλαξή του σε Turkish Stream και την υιοθέτηση του ανύπαρκτου ΤΑΡ, μέχρι σήμερα η Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έκτισε ένα εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία στο ύψος των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, με στόχο να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια!


Αντίθετα, οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις «εξαερώθηκαν» και επέστρεψαν σε επίπεδα δεκαετίας 1940!

Η συνολική αξία των ελληνικών εισαγωγών από τη Ρωσία για το 2023 ήταν 2.445,9 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση 73,8% σε σύγκριση με τα ελάχιστα και πάλι 9.334,1 εκατομμύρια ευρώ του 2022.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 96,3 εκατομμύρια ευρώ το 2023, μειωμένες κατά 38,4% σε σχέση με τα 156,4 εκατομμύρια ευρώ του 2022.

Φρούτα, εμποροκηπευτικά, προϊόντα μεταποίησης,  κλπ. σταμάτησαν να εισάγονται στην Ρωσία.

Πώς η Τουρκία που πουλά στην Ουκρανία μαχητικά drones, που σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες, τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά κλπ. κατάφερε να έχει τέτοιες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και η Ελλάδα να μείνει απένταρη, αυτό κάποιος πολιτικός θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς έχει συμβεί. 

Αυτό για να μην ισχυριστούν κάποιοι ότι «Εμείς είμαστε χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» και «Ανήκομεν εις την Δύση» και άλλα τέτοια φληναφήματα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέδειξε ότι γίνονται όλα: Και να μοσχοπουλά όπλα που σκοτώνουν Ρώσους στην Ουκρανία και να οικοδομεί απίστευτες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία!

Από τον Γ.Α.Παπανδρέου και τον Α.Σαμαρά που κατέστρεψαν το σχέδιο του South Stream και χάρισαν τον αγωγό στην Τουρκία, η οποία σήμερα μας… πουλά το φυσικό αέριο που χρειαζόμαστε, μέχρι τον Α.Τσίπρα που έκλεισε την πόρτα στους BRICS (όπου κατέθεσε αίτηση εισόδου η Τουρκία) και τον Κ.Μητσοτάκη που… κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις