Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

TEΛΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΟΣ XOYNTAΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ; Απαγορεύτηκε το Family Pride σε αντίθεση με το Gay Pride - Τι αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της

 


Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων!

Η πρώτη συγκέντρωση ήταν από την ομάδα «El Hero», υπέρ του Family Pride, υπέρ δηλαδή της οικογένειας!

Όπως είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της El Hero: «1ο Pride Family η μέρα της οικογένειας! Συνάντηση στις 06 Ιουλίου 2024 στις 19:20 στο παλαιό φάληρο στο μνημείο υποβρυχίων για ενα περίπατο ως το αγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου… Ένας περίπατος στην ελπίδα, ένας περίπατος με σκοπό να κρατήσουμε ζωντανό τον θεσμό της οικογένειας! Μια συνάντηση που θα ξανά ενεργοποιήσει το κύτταρο της οικογένειας, την Αξία, την Ανάπτυξη και την Αναγέννηση της κοινωνίας μας. Οικογένεια σημαινει ΥΓΕΙΑ, σημαίνει ΦΩΣ, σημαίνει ΜΕΛΛΟΝ. »

Η δεύτερη αφορά μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride», κατά της πρώτης συγκέντρωσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου α) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 19:20’ στη Λεωφ. Ποσειδώνος 30 από μέλη της «El Hero» και β) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 18:00’ στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride».

Ακόμη, απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00’ της 6-7-2024 έως 23:59’ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Δημοσθένους – Ναζλίου – Κύπρου – Παμφυλίας – Λεωφ.  Ελ. Βενιζέλου – Ψαρών – Αγίας Σοφίας – Σωκράτους – Κωστή Παλαμά – Καλλικράτους – Κουντουριώτου – Ηπείρου – Αμαρτωλών – Λυκούργου – Αισχύλου – Πυθαγόρα – Εθελοντών – Πραξιτέλους – Πικροδάφνης – Λεωφ. Ποσειδώνος – Ιωάννου Φιξ – Λεωφ. Απόλλωνος – Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Φλοίσβου – Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις