Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

«Ήρθαν τα “κοράκια” για το σπίτι»! Οργή κατοίκων για έξωση οικογένειας με ΑμεΑ λόγω χρεών στην Εφορία, vid - «Ποιός θα τολμήσει να στείλει εδώ δυνάμεις καταστολής για να βγάλουν έξω το κορίτσι;», ρωτάνε οι κάτοικοι.-


 Αναστατωμένη είναι εδώ και μέρες η τοπική κοινωνία στην Ελευσίνα.

Αφορμή αποτέλεσε η είδηση πως οικία στην οποία στεγάζεται μία πολυμελής οικογένεια βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη προς την εφορία!

Μάλιστα εκείνο που προκαλεί οργή είναι πως στο ίδιο σπίτι διαμένει αθλήτρια ΑμεΑ, η οποία έχει διακρίσεις με την Εθνική Ελλάδος.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει «ξεσηκωμό» στην περιοχή, με πολλούς πολίτες να συρρέουν κάθε μέρα έξω από το σπίτι προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν εκτέλεση της προβλεπόμενης έξωσης.

«Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να βρεθεί στον δρόμο. Δεν ήταν δάνειο αλλά χρέη του πατέρα της οικογένειας, ο οποίος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας προς την εφορία»

Για την υπόθεση μίλησε στην κάμερα του OPEN ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ελευσίνας, αποκαλύπτοντας σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τα εξής:

«Τη Δευτέρα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα που έπρεπε να παραδοθεί το σπίτι. Τα «κοράκια», όπως τα λέμε εμείς, εμφανίστηκαν, αλλά όταν είδαν εδώ την πολυκοσμία προφανώς δεν κατέβηκαν. Ήρθαν, είδαν και έφυγαν.

Δεκάδες κόσμος κατέβηκε. Έχουμε ορκιστεί να προστατέψουμε το σπίτι σαν να είναι δικό μας.

Οι νόμοι εκείναι εδώ πέρα για να βοηθήσουν τα funds να πάρουν τα σπίτια μας. Ακόμα και η διαμαρτυρία για το σταμάτημα ενός πλειστηριασμού έχει γίνει πλέον ιδιώνυμο αδίκημα»:

φωτο:eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις