Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Xαμός με την Oμιλία Σαμαρά! Ευθεία και δυναμική «επίθεση» στην κυβέρνηση Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός


 Στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις Λιβάνη), μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς μερικές εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές! Η εκδήλωση χαρακτηρίζει από έντονη δεξιά πατριωτική ρητορική και κριτική διάθεση απέναντι στην διεθνιστική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας!

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ασκήσει ΄έντονη ιδεολογική κριτική στην ΝΔ!

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγια για προσπάθεια αποχριστιανοποπίησης της Ευρώπης και προώθηση μίας ατζέντας που υποσκάπτει τον θεσμό της οικογένειας και των παιδιών που στόχο έχει την επικράτηση του υλικού πολιτισμού έναντι του πνευματικού!

Ο Αντώνης Σαμαράς αναρωτήθηκε μάλιστα αν τα όπλα που δίνονται στην Ουκρανία κατάς της Ρωσίας αξίζουν τον κόπο:

«Αυξάνεται ο πρόβληματισμός των λαών, κατά πόσο τα δισ. για την Ουκρανία, αξίζουν τον κόπο, όταν μάλιστα όλο και λιγοστεύουν οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης. Διαφοροποιήσεις και αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εξωτερική και οικονομική πολιτική. Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή πολιτική ολοκλήρωση. Αν θα αφεθεί στην δίνη της ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίος δικαιωματισμός. Υπάρχει πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί αυτό η Ευρώπη θα υπογράψει μόνη της το τέλος της», τόνισε χαρακτηριστικά!

«Η μετατροπή της ρωσικής οικονομίας σε πολεμική και ο πόλεμος δασμών ΗΠΑ-Κίνας δημιουργεί πολύ δυσάρεστα οικονομικά δεδομένα! Και πως να αγνοήσει κανείς το τεράστιο χρέος της Αμερικής, την ενίσχυση των BRICS, το υπό συζήτηση νέα αποθετικού νομίσματος πέραν του δολαρίου, την αμηχανία στην Μέση Ανατολή! Το μείγμα είναι εκρηκτικό και η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν παραμείνει άβουλος παρατηρητής περιμένοντας το μοιραίο», τόνισε για τα γεωπολιτικά.

Για την κυβέρνηση είπε σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση, Η υπερβολική αυτοπεποίθηση θα την ξεκόψει από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος»!

«Εγώ και ο Κώστας Καραμανλής αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνησηΑναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Έθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρό χαστούκι. », τόνισε ασκώντας έντονη κριτική σε υπουργούς της ΝΔ που πανηγύριζαν στα θεωρία της Βουλής μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

«Στα εθνικά θέματα η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική τρώμε την μία προσβολή και ταπείνωση μετά την άλλη από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και τους Τούρκους», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις