Οι διακοπές στα τροπικά νησιά Τερκς και Κάικος μετατράπηκαν σε εφιάλτη -και παραλίγο σε τραγωδία- για μια γυναίκα από τον Καναδά που δέχτηκε την επίθεση ενός καρχαρία την ώρα που ήταν στα ρηχά.
Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε ο κουνιάδος της ο οποίος περιέγραψε πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση, που έγινε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.
Η 55χρονη γυναίκα είχε φύγει από την παραλία για να συναντήσει τον σύζυγό της και ήταν ακόμη στα ρηχά – το νερό ήταν μόλις στη μέση της.
Ο καρχαρίας-ταύρος, που φτάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα, εξαπέλυσε την επίθεσή του. Πρώτα την χτύπησε στα πόδια, μετά άρχισε να κάνει κύκλους γύρω της και τελικά δάγκωσε τον μηρό της.
Οι Αρχές των Τερκς και Κάικος ισχυρίστηκαν αργότερα ότι η γυναίκα είχε προσπαθήσει να φωτογραφίσει το καρχαρία, αναφέρει η Daily Mail. Αυτό διέψευσαν αυτόπτες μάρτυρες που δήλωσαν ότι η επίθεση ήταν απρόκλητη.
Η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί και έβαλε μπροστά της τα χέρια για να προστατέψει τον εαυτό της. Ο καρχαρίας της επιτέθηκε τότε ξανά και της έκοψε και τα δύο χέρια, το ένα στο μέσο του αντιβραχίου και το άλλο στον καρπό, όπως είπε ο κουνιάδος της.
Οι επιθέσεις καρχαριών στα νερά των Τερκς και Κάικος είναι σχετικά σπάνιες. Μόνο μία απρόκλητη επίθεση αναφέρθηκε πέρυσι, η οποία δεν ήταν θανατηφόρα, και άλλη μία σε 22χρονη Αμερικανίδα το 2023 που έχασε το πόδι της γιατί δεν ήταν δυνατόν να μεταβεί έγκαιρα σε νοσοκομείο για την επανασυγκόλληση του μέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου