Όσες φορές και αν ανακυκλώσει την κυβέρνηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή θα παράξει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα που παράγει όλα αυτά τα χρόνια.
Διότι απλώς αξιοποιούνται οι ίδιοι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν κάτι σημαντικό, όπως στην περίπτωση του Νίκου Ταχιάου.
Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της ΝΔ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπου τερμάτισε δεύτερος έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Επίσης, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019 χωρίς, όμως, επιτυχία.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβε πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. διαδεχόμενος τον Γιάννη Μυλόπουλο για να γίνει υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα υποδομών από το 2023.
Θέση στην οποία παρέμεινε και μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Τι αξιόλογο συνέβη επί υφυπουργίας του;
Η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης στο οποίο έχουν συμβεί όλα τα απίθανα και πιθανά ευτράπελα, όπως να αναγκαστούν οι επιβάτες να περπατήσουν με τα πόδια μέχρι τον επόμενο σταθμό.
Αλλά αυτό που συνέβη στα έργα κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό Αθηνών, ξεπέρασε κάθε φαντασία καθώς όπως αποκαλύφθηκε στην Κατεχάκη έσκαψαν σε λάθος κατεύθυνση μία σήραγγα μήκους 160 μέτρων!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου