Τρίτη 18 Μαρτίου 2025

«Μην ακούτε τι λέει ο Πεσκόφ»: Έστησε ο Πούτιν τον Tραμπ στο τηλεφωνικό «ραντεβού» τους; H αντίδραση του ρώσου προέδρου, την ώρα που του επισημαίνουν ότι έχει αργήσει για τη συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του

 


Μεταξύ 13.00 και 15.00 (ώρα Ελλάδος) ήταν προγραμματισμένο σήμερα (18/03) το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Πούτιν – Τραμπ, με θέμα το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (17/03), ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει και την επικοινωνία και τον χρόνο διεξαγωγής της, ενώ είχε σημειώσει ότι, το τηλεφώνημα, θα διαρκούσε «όσο χρόνο θεωρηθεί απαραίτητο».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα για να φανεί συνεπής στον Αμερικανό ομόλογό του αφού, την ώρα που, υποτίθεται ότι θα διεξάγονταν το τηλεφώνημα, ο ίδιος βρισκόταν στη σκηνή, και συγκεκριμένα σε μία εκδήλωση με Ρώσους ολιγάρχες.

«Δουλειά του Πεσκόφ είναι να λέει διάφορα»

Λίγο μετά τις 13.00 μ.μ., ωστόσο, κάποιος επεσήμανε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα αργήσει για την κλήση του με τον Λευκό Οίκο, και ο ίδιος απλώς κούνησε το χέρι του στον αέρα, σαν να του λένε κάτι ήσσονος σημασίας. Το κοινό ξέσπασε σε γέλια, και ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «μην ακούτε τι λέει ο Πεσκόφ. Δουλειά του είναι να λέει διάφορα».

Άγνωστο παραμένει εάν ο Πούτιν «έστησε» πράγματι τον Τραμπ, πάντως ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση ότι, το τηλεφώνημα, ξεκίνησε στις 14.00 μ.μ. ενώ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τον χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση στις 13.52 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις