Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και απλότητα, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Αρχίστε με το κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
- 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Λίγο αλεύρι, για το αλεύρωμα του κοτόπουλου
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αρχικά, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώστε το. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κοτόπουλο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ρίξτε το στο τηγάνι μαζί με τις ψιλοκομμένες φέτες μπέικον. Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν το κοτόπουλο και το μπέικον είναι έτοιμα, σβήστε τα με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το πιάτο με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή:
Προσθέστε 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί ή 1 κίτρινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένες, καθώς και χοντροκομμένα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρετε το σε ένα ταψάκι, προσθέστε λίγη φέτα και μίγμα κίτρινων τυριών και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι.
Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να σβήσετε το πιάτο με κονιάκ για επιπλέον γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου