Πέμπτη 8 Μαΐου 2025

Τα «ανίκητα» Rafale που καταρρίπτονται από το Πακιστάν και η Πορτογαλία που ακυρώνει τα F-35


 Κανένα μαχητικό αεροσκάφος δεν είναι «ανίκητο», ούτε εξασφαλίζει από μόνο του σε μια χώρα την «απόλυτη υπεροχή». Οι καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών Rafale της Ινδίας από το Πακιστάν τις τελευταίες ώρες το αποδεικνύουν. Αποτελούν το πρώτο μάθημα σε όσους εδώ στην Ελλάδα «πουλούσαν» το παραμύθι της απόλυτης υπεροχής μας μετά από τις παραγγελίες των Rafale.

Ο καθηγητής Ιστορίας Γιώργος Μαργαρίτης γράφει:

«Τα ανίκητα

Ακούγεται -και σίγουρα έχει κάποια δόση αληθείας- ότι τα μαχητικά αεροπλάνα ΡΑΦΑΛ της αεροπορίας της Ινδίας κακόπαθαν στις αναμετρήσεις τους με πακιστανικά μαχητικά αεροπλάνα κινεζικής (και πακιστανικής, εν μέρει) κατασκευής.

Οι καταρρίψεις και οι “τυφλώσεις” πάνε “σύννεφο”.

Να σημειώσουμε ότι τα κινέζικα κοστίζουν κλάσμα μόνο του αβυσσαλέου κόστους των ΡΑΦΑΛ.

Οι εγχώριοι “στρατηγικοί αναλυτές” κατ’ όνομα -διαφημιστές, αμειβόμενοι ή μη, στην πράξη- μας είχαν διαβεβαιώσει ότι με 24 ΡΑΦΑΛ η ελληνική αεροπορία θα γίνει η πιο ισχυρή της περιοχής και θα τρέμουν οι εχθροί της χώρας.

Προς τούτο ο ελληνικός λαός χρεώθηκε πολλά -μα πάρα πολλά- εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά, μήπως δεν είναι ανίκητα; Και να την βρουν από Πακιστανούς;

Και εκείνη η “συμμαχία” με την Ινδία; Θα στείλουμε μήπως ΡΑΦΑΛ δικά μας στην Ινδία να αντικαταστήσουν τα χαμένα;

ΥΓ. Με κάτι τέτοιες ειδήσεις η μετοχή της DASSAULT έπεσε 6% στο γαλλικό χρηματιστήριο. Γι αυτό ίσως έσπευσε σε βοήθεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη (προσωπικές πλέον του πρωθυπουργού οι σχετικές αποφάσεις) να διαρρεύσει ότι η Ελλάδα θα αγοράσει άλλα 12 ΡΑΦΑΛ.

Μετοχές στην DASSAULT έχουν εκεί στου Μαξίμου;»

 

Το βέβαιο είναι ότι όποιος έχει μετοχές DASSAULT, θα πρέπει να ανησύχησε από την κατάρρευση τους χθες

Αντιθέτως οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών J-10 «απογειώθηκαν». Έτσι είναι το αιματηρό χρηματιστήριο του πολέμου.

Και μέσα σ΄ όλα έχουμε ένα ακόμη μάθημα για τους »φωστήρες» των ελληνικών εξοπλισμών. Η Πορτογαλία πάει για ακύρωση της παραγγελίας των F-35 ,τα οποία θα αντικατατήσει με το πολύ φθηνότερο στη χρήση του μαχητικό αεροσκάφος των Σουηδών ,το Gripen. Οι δικοί μας εδώ απαξιούν εδώ και πολλά χρόνια, έστω και να εξετάσουν λύσεις όπως αυτή του Gripen.

Portugal!s Bold Move Canceled Its F-35 Purchase and Turned to the Saab Gripen!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις