Οι Ρώσοι ακολουθούν την ίδια τακτική όταν πρόκειται να καταλάβουν μία πόλη-περιοχή στρατηγικής σημασίας.
Ιδιαίτερα δυσμενείς είναι οι συνθήκες στο αχανές ουκρανικό μέτωπο για τις δυνάμεις του Ουκρανονάτο.
Η προσοχή εστιάζεται σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ όπου διεξάγονται μερικές από τις πιο σφοδρές μάχες των τελευταίων εβδομάδων.
Οι ρωσικές δυνάμεις ακολουθούν τακτική Μαριούπολης, περικυκλώνοντας τις δύο πόλεις και εξαπολύοντας επιθέσεις από όλα τα σημεία του ορίζοντα.
Πρόκειται για μία επιχειρησιακή καταστροφή για τον στρατό του Ζελένσκι η οποία εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο.
«Οι κατακτητές προσπαθούν να αποκτήσουν εδαφικά ερείσματα με κάθε τρόπο», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ παραδέχθηκε πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη.
«Οι εχθρικές δυνάμεις είναι πλέον περικυκλωμένες τόσο στο Κουπιάνσκ όσο και στο Ποκρόβσκ», τόνισε από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου