Νατάσσα Γρατσάνη
Δεν ενοχλεί η ερώτηση.
Ενοχλεί η επιμονή της δημοσιογραφίας σε άβολες,για το καθεστώς, ερωτήσεις.
Ενοχλεί οτιδήποτε είναι αντίθετο με κάποιο κυβερνητικό αφήγημα.
Όποιο και αν είναι αυτό.
Απ'την πανδημία,τα εμβόλια,τα Τέμπη,τις υποκλοπές μέχρι τα ναυάγια στο Αιγαίο.
(Σημ.: το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί η Ελλάδα μόνη της να σηκώσει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι μπορούμε να πνιγούμε ανθρώπους στην θάλασσα)
Επίσης δεν τους ενοχλεί καθόλου η οργή του κόσμου.
Τους ενοχλεί η συνείδηση και η αφύπνιση της.
Γι'αυτό και απειλούν, γι'αυτό και εκφοβίζουν, γι'αυτό και βρίσκονται σε μόνιμη θέση άμυνας.
Γνωρίζουν ότι η εξουσία δεν είναι κάποιος νόμος της φύσης.
Πλέον είναι υπό αμφισβήτηση και αυτό που τους τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι τα προβλήματα του διπλανού είναι και δικά του και ότι υπεύθυνος γι'αυτά δεν είναι ο ίδιος.
Είναι ένα σύστημα που θέλει να ζούμε έτσι, εξυπηρετεί να ζούμε μέσα στα προβλήματα και ένα καθεστώς που βρίσκει πάντα δημοσιονομικό χώρο για να πληρώσει ΜΜΕ ώστε να διαφημίζει ως μονόδρομο έναν Πρωθυπουργό αδαή, ανορθόγραφο,καθοδηγούμενο και εκτός πραγματικότητας και κοινωνίας.
Το κοινό αίτημα που διεκδικείται συστηματικά και οργανωμένα μπορεί να τρομάξει περισσότερο απ'την οργή, ένα καθεστώς.
Υ.Σ. Δεν τα φάγαμε μαζί. Κάποιοι τα έφαγαν, συνεχίζουν να τα τρώνε και εμείς πληρώσαμε και θα ξαναπληρώσουμε τα ρίσκα των βορείων τραπεζών και αν δεν μπορούμε ας είναι καλά οι πολυώροφες πολυκατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου