Σε μια περίοδο που η πολιτική αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί από τα έδρανα της Βουλής στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και το TikTok, μια νέα δικαστική διαμάχη έρχεται να ταράξει τα νερά.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου άνδρα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω διαδικτύου, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.Το Athensmagazine.gr, συνεχίζοντας το ρεπορτάζ στην «καρδιά» των γεγονότων, εντόπισε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα viral βίντεο που προκάλεσαν την οργή του Υπουργού. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Μπαρχαμπά, επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Αγωνιστές», ο οποίος όχι μόνο επιβεβαιώνει τη μήνυση, αλλά «σηκώνει το γάντι» και απαντά με νέο, δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης.
Το χρονικό της δίωξης και η ταυτοποίηση
Όλα ξεκίνησαν από μια σειρά αναρτήσεων στη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, όπου ο 34χρονος κατηγορούσε ευθέως τον κ. Γεωργιάδη για την έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, εξυπηρετούσε ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η απάντηση του Γεράσιμου Μπαρχαμπά: «Δεν με φιμώνεις»
Το Athensmagazine.gr φέρνει στο φως την αντίδραση του Γεράσιμου Μπαρχαμπά, ο οποίος εμφανίζεται πιο προκλητικός από ποτέ. Σε νέο του βίντεο, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον Υπουργό «Κομανέτσι του πολιτικού συστήματος» και κατηγορώντας τον για δειλία.
«Εγώ είμαι αυτός που έκανε μήνυση ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης», δηλώνει ο Μπαρχαμπάς. «Αλλά ακόμη και τώρα, είναι τόσο άνανδρος και δειλός που δεν τολμάει να αναφέρει το ονοματεπώνυμό μου. Γιατί δεν λες ότι έκανες μήνυση στον Γεράσιμο Μπαρχαμπά, επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Αγωνιστές”;»
Ο 34χρονος υποστηρίζει ότι η κίνηση του Υπουργού αποτελεί προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής και συγκρίνει τις μεθόδους της κυβέρνησης με «δικτατορίες τύπου Κιμ». Επιμένει ότι η ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και ότι τα όσα ανέφερε δεν αποτελούν συκοφαντία, αλλά «σκληρή αντιπολίτευση και φωνή αλήθειας».
«Με τρέμεις και δεν έρχεσαι μαζί μου σε πολιτικό διάλογο διότι θα σε αποδομήσω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα σας ρίξουμε για να ανασάνουμε», καταλήγει στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη ως ελεύθερος άνθρωπος, σε αντίθεση με τον Υπουργό που «κρύβεται πίσω από ασυλίες».
Αναλυτικά τι αναφέρει:
«Εγώ είμαι αυτός που έκανε μήνυση ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης, ο “κομανέτσι” του πολιτικού συστήματος που αναπαράγεται από όλα τα μέσα. Αλλά ακόμη και τώρα, είναι τόσο άνανδρος και δειλός που δεν τολμάει να αναφέρει το ονοματεπώνυμό μου.
Γιατί δεν λες ότι έκανες μήνυση στον Γεράσιμο Μπαρχαμπά, επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Αγωνιστές”; Όλα τα στοιχεία αυτά είναι δημόσια από το προφίλ εδώ στο TikTok που κάνατε τη μήνυση. Άκου να δεις “κομανέτσι”.
Το πολίτευμα που εσύ θες να εφαρμόσεις, η δικτατορία τύπου Κιμ και να φιμώσεις όλες τις ελεύθερες φωνές, τις αντιπολιτευόμενες και ειδικότερα τις σκληρές, τις φωνές της αλήθειας όπως είναι η δική μου, διότι έτσι νομίζεις ότι αν μας φιμώσεις όλους θα ξανακερδίσετε τις επόμενες εθνικές εκλογές, είσαι γελασμένος.
Η ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτά που ανέφερα στο βίντεο δεν αποτελούν καμία συκοφαντική δυσφήμιση. Βάφτισες το κρέας ψάρι και πήγες για ακόμη μια φορά ως κλασικός επικοινωνιολόγος-βουρδολόγος, πολιτικός απατεώνας, εκεί που ήθελες το θέμα.
Αυτά που λέω εγώ αναφέρονται όλα μέσα στην ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), ότι μετέτρεψες το ΕΣΥ σε ιδιωτικό σου μαγαζάκι, διότι επιτρέπεις σε ιδιώτες γιατρούς ως φυσικά πρόσωπα να μισθώνουν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων που έχουν πληρωθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Με τρέμεις και δεν έρχεσαι μαζί μου σε πολιτικό διάλογο διότι θα σε αποδομήσω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα σας ρίξουμε για να ανασάνουμε.
Η φίμωση που θες να μου επιβάλεις “κομανέτσι” δεν θα περάσει. Η αντιπολίτευση η σκληρή από εμένα θα συνεχιστεί. Θες να με φιμώσεις διότι λέω αλήθειες και να κρατήσεις τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι.
“Οψόμεθα εις Φιλίππους” κομανέτσι στις επόμενες εθνικές εκλογές. Εσύ κρύβεσαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία και πίσω και από την υπουργική ασυλία, το κατάπτυστο άρθρο 86 και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, και κάνεις μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση υποτίθεται σε εμένα, στον Έλληνα πολίτη.
Εγώ όμως θα σε αντιμετωπίσω ως ελεύθερος άνθρωπος, χωρίς καμία ασυλία, όσο εσύ κρύβεσαι πίσω από πεντακόσιες ασυλίες.»
Διαβάστε επίσης
Το βίντεο που άναψε τη «φωτιά»: Η ΚΥΑ του Αυγούστου
Για να καταλάβουμε την ουσία της δικαστικής διαμάχης, πρέπει να ανατρέξουμε στο επίμαχο βίντεο για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Σε αυτό, ο Γεράσιμος Μπαρχαμπάς έκανε λόγο για μια «συνταρακτική αποκάλυψη» σχετικά με μια ΚΥΑ που πέρασε «στα μουλωχτά» εν μέσω Δεκαπενταύγουστου το 2025.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στο βίντεο:
Η ΚΥΑ δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες κλινικών να εμφανίζονται ως φυσικά πρόσωπα (γιατροί) και να μισθώνουν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων για τη διενέργεια χειρουργείων.
- Οι άδειες αυτές χορηγούνται από διοικητές νοσοκομείων που είναι «διορισμένοι από τον Υπουργό».
- Ο Μπαρχαμπάς ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο το ΕΣΥ μετατρέπεται σε «ιδιωτικό μαγαζάκι», ενώ αφήνει βαριές αιχμές για «εκατομμύρια ευρώ σε μίζες».
- Ο ίδιος συνέδεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Νίκαιας με αυτή την αποκάλυψη, υποστηρίζοντας ότι «του χάλασαν τη δουλίτσα».
Αναλυτικά τι ανέφερε:
«Συνταρακτική αποκάλυψη. Δείτε τι ΚΥΑ, Κοινή Υπουργική Απόφαση, πέρασε ο “κομανέτσι” στις 11 Αυγούστου του 2025, στα μουλωχτά μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, για να μην το αντιληφθεί κανείς.
Έδωσε τη δυνατότητα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες κλινικών, υποκρυπτόμενοι πίσω από την ιδιότητα του γιατρού ως φυσικά πρόσωπα, να μισθώνουν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων για να διενεργούν χειρουργεία. Όπου αυτές οι άδειες χορηγούνται είτε από τους διοικητές είτε από τους προέδρους των νοσοκομείων, όπου οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διοριστεί από τον “κομανέτσι”.
Και έτσι λοιπόν ο “κομανέτσι” μετέτρεψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ένα ιδιωτικό του μαγαζάκι, όπου είμαι σίγουρος ότι αρπάζει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μίζες μέσα από αυτή την άκρως αντισυνταγματική διαδικασία.
Γι’ αυτό ο “κομανέτσι” κάνει σουσουράδο σε όλα τα νοσοκομεία και στήνει σόου και φανφάρες με στολισμούς, για να προσελκύει ιδιώτες επενδυτές. Και στη Νίκαια που πήγε, του χαλάσανε τη σούπα και τη δουλίτσα, γι’ αυτό αντέδρασε τόσο έντονα.
Αυτός είναι ο δήθεν Υπουργός Υγείας, ο μεταρρυθμιστής που σας παρουσιάζουν οι μοσχοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι των εξαγορασμένων τηλεοπτικών καναλιών. Ο χειρότερος Υπουργός Υγείας της Μεταπολίτευσης, διέλυσε πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμο και δωρεάν στον κάθε Έλληνα πολίτη, διότι για τον “κομανέτσι” δεν έχουν σημασία οι ζωές των Ελλήνων πολιτών αλλά το κέρδος.
“Οψόμεθα εις Φιλίππους” κομανέτσι στις επόμενες εθνικές εκλογές.»
Διαβάστε επίσης
Πως παρουσίασε το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης
Από την δική του θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως: «Λυπούμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να κάνω μηνύσεις και να προσφεύγω στην Δικαιοσύνη αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στην λάσπη και στην συκοφαντία»!
Η σύγκρουση δύο κόσμων
Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλώς μια νομική διαφορά. Είναι η σύγκρουση δύο κόσμων: από τη μια, η θεσμική εξουσία που προσπαθεί να προστατευτεί από αυτό που θεωρεί «fake news» και λάσπη και από την άλλη, η ανεξέλεγκτη δυναμική των social media όπου ο καθένας μπορεί να γίνει «κατήγορος» με ένα smartphone.
Το Athensmagazine.gr παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της δικογραφίας. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πού σταματά η κριτική και πού αρχίζει η συκοφαντία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι ξεπεράστηκε κάθε όριο ηθικής και νομιμότητας, ενώ ο Γεράσιμος Μπαρχαμπάς δηλώνει έτοιμος για τη μάχη «μέχρι τέλους», με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου