Σάββατο 28 Μαρτίου 2026

Ηλεία: Φως από την ιατροδικαστική για τα εγκαύματα, τα δαγκώματα και τα κατάγματα στο Bρέφος


 Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στα τραύματα που φέρει σε όλο του το σώμα το 10 μηνών κοριτσάκι από την Ηλεία το οποίο νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών. Η ιατροδικαστική έκθεση θα διευκρινίσει αν τα πολλαπλά κατάγματα στα πόδια του βρέφους, τα εγκαύματα αλλά και οι δαγκωματιές πιθανότατα από τρωκτικά, είναι αποτέλεσμα κακοποίησης ή όχι. 

Την ίδια στιγμή η 18χρονη μητέρα του βρέφου συνελήφθη και κρατείται με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μωράκι υπέστη τα τραύματα.

Οι γιατροί του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης (26/03) αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό περιστατικό καθώς μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Πύργου το βρέφος 10 μηνών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης από παλαιότερα τραύματα, εγκαύματα αλλά και δύο κατάγματα στο μηρό κι ένα αντιβραχιόνιο, καθώς και μια δαγκωματιά.

Για την υπόθεση του μικρού παιδιού από την Ηλεία που αποκαλύφθηκε χθες, έγινε παρέμβαση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο με ανακοίνωση του αναφέρεται στο παρελθόν της μητέρας του βρέφους καθώς και στο οικογενειακό περιβάλλον της.

Σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση η μητέρα του παιδιού είχε φύγει από το σπίτι της το 2026 και ενώ ήταν μόλις 16 ετών ενώ ο αδερφός της τότε μόλις 13 χρόνων είχε βρεθεί να περιπλανιέται μόνος στους δρόμους της Πάτρας.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Με αφορμή δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ένα μωρό μόλις 10 μηνών νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι:

28/05/24 κατόπιν εισαγγελικής εντολής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Kid Alert, με στόχο την αναζήτηση της 16χρονης, τότε, μητέρας, σήμερα, του 10μηνου μωρού, η οποία είχε πραγματοποιήσει φυγή από το σπίτι της.

11/7/2024 έληξε ο μηχανισμός Missing Kid Alert, καθώς η 16χρονη επέστρεψε σπίτι της.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες του Οργανισμού για την 16χρονη, από τις 20/5/24 και ανεξάρτητα από την αναζήτηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε φροντίδα στον 13χρονο αδερφό της αγνοούμενης, ο οποίος είχε βρεθεί να περιπλανιέται μόνος στην Πάτρα και κατόπιν εισαγγελικής εντολής βρισκόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στις 04/06/24 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα για τη φιλοξενία του 13χρονου, το οποίο δεν υλοποιήθηκε.

Σήμερα, 2 χρόνια μετά, η ελληνική κοινωνία για πολλοστή φορά συγκλονίζεται από την –όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ- βάναυση κακοποίηση ενός μωρού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα για την 1η συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή θεσμικών και εθελοντικών φορέων της περιοχής με στόχο τη δημιουργία πλαισίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση όλων των φαινομένων που απειλούν τα παιδιά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, που έχουν αναλάβει την υπόθεση του μωρού 10 μηνών.

Το χρονικό της μεταφοράς του βρέφους στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 18χρονη μητέρα του βρέφους τις προηγούμενες ημέρες μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Πύργου για μια εξέταση και εκεί οι γιατροί όταν διαπίστωσαν τα χτυπήματα, ειδοποίησαν αμέσως την ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο η νεαρή ρομά πήρε το μωρό και έφυγε.

Έπειτα από έρευνες οι αστυνομικοί την εντόπισαν και την συνέλαβαν, μεταφέροντας το μωρό στο νοσοκομείο και στην συνέχεια λόγω έλλειψης εξιδικευμένου γιατρού, το έφεραν στην Πάτρα, όπου και παραμένει.

Το σοκαριστικό περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης, όταν το μωρό μεταφέρθηκε επειγόντως από την Ηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Οι γιατροί διαπίστωσαν κατάγματα στα άκρα του και εγκαύματα στο κορμάκι του, εκτιμώντας πως δεν προκλήθηκαν από κάποιο ατύχημα αλλά μετά από άγρια κακοποίηση.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός ανέφερε ότι το 10 μηνών βρέφος φέρει κατάγματα, δαγκωματιές, εγκαύματα ενώ φέρεται να νοσεί από οστεομυελίτιδα λόγω παλιών τραυμάτων στα άκρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις