Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

Iρανός στρατηγός: «Θα Eξαπολύουμε επιθέσεις στην Κύπρο μέχρι οι Αμερικανοί να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν» «Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει τα περισσότερα από τα μαχητικά τους εκεί»


 Ο Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Εμπραχίμ Τζαμπάρι, δήλωσε σήμερα πως «θα εξαπολύουμε επιθέσεις στην Κύπρο μέχρι να αναγκαστούν και οι Αμερικανοί να την εγκαταλείψουν».

«Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει τα περισσότερα από τα μαχητικά τους αεροσκάφη στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο στρατηγός Εμπραχίμ Τζαμπάρι μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση, ισχυρίστηκε ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί την Κύπρο και υποσχέθηκε επιθέσεις για την εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

«Μέχρι τώρα έχουμε εκτοξεύσει περίπου 3.000 πυραύλους πρώτης και δεύτερης γενιάς» σημείωσε και προανήγγειλε νέα χτυπήματα: «Τις επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε πυραύλους τρίτης και τέταρτης γενιάς. Περίπου 10.000 drones έχουν μέχρι στιγμής απογειωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.