Την ώρα που η ελληνική κοινωνία γονατίζει υπό το βάρος της ακρίβειας και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι σε εξευτελιστικά επίπεδα, μια προκλητική απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, έρχεται να μας τεντώσει τα νεύρα!
Με μια κίνηση που πολύ εύκολα θα χαρακτήριζε κανείς ως «οικονομικό έγκλημα», τροποποιείται η σύνθεση των συνεργατών των 300 βουλευτών, αυξάνοντας υπέρογκα το κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη!
Μέχρι σήμερα, κάθε βουλευτής διέθετε τρεις αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους (που πληρώνονται ούτως ή άλλως από το κράτος και δεν επιβαρύνουν επιπλέον τα ταμεία) και δύο επιστημονικούς συνεργάτες (ιδιώτες πτυχιούχους ΑΕΙ και κατόχους πτυχίου ξένης γλώσσας) με μέσο κόστος 3.000 € μικτά μηνιαίως για τον καθένα.
Το κράτος δηλαδή δαπανά ήδη για 600 συνεργάτες 1.800.000 € το μήνα. Το ετήσιο κόστος φτάνει τα 21.600.000 €.
Η σκανδαλώδης νέα απόφαση Κακλαμάνη αντικαθιστά τον έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο (που δεν μας κοστίζει επιπλέον) με έναν τρίτο επιστημονικό συνεργάτη!
Αυτό σημαίνει 300 νέες προσλήψεις με το συνολικό μηνιαίο κόστος να εκτοξεύεται στα 2.700.000 €! Με άλλα λόγια, επιπλέον 10,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο προστίθενται στην πλάτη του λαού για «συμβούλους» που συχνά αποτελούν φαντάσματα των κοινοβουλευτικών διαδρόμων.
Κάποιοι μπορεί να δουλεύουν, όμως οι περισσότεροι δεν εμφανίζονται ποτέ… και είναι κοινό μυστικό ότι ορισμένοι από αυτούς είναι συγγενείς βουλευτών! Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι παράλληλα με τον μισθό τους οι επιστημονικοί συνεργάτες μπορούν να εργάζονται και αλλού, που σημαίνει ότι κάποιοι βγάζουν πολύ υψηλά εισοδήματα!
Πέραν αυτών όμως, οι πληροφορίες που φτάνουν στον «κατάσκοπο» του VoiceNews προκαλούν ακόμα περισσότερη απογοήτευση.
Ισχύει πράγματι ότι αυτοί οι συνεργάτες λαμβάνουν τακτικά μπόνους πέραν του μισθού τους;
Αληθεύει η καταγγελία ότι τα περασμένα Χριστούγεννα δόθηκε πριμ 2.000 € σε κάθε έναν από αυτούς; Αν αυτό ισχύει, μιλάμε για μια εφάπαξ δαπάνη 1.200.000 €, την ώρα που ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να καλύψει τα πάγια έξοδά του.
Γιατί ο Νικήτας Κακλαμάνης προχώρησε σε αυτή την κίνηση; Ποιο λογικό θα ήταν να μειώσει τους βουλευτές, όχι να προσλάβει έναν επιπλέον υπάλληλο για τον καθένα τους;
Ποιες ανάγκες εξυπηρετούν 900 πλέον επιστημονικοί συνεργάτες, όταν είναι κοινό μυστικό πως πολλοί εξ αυτών είναι ημέτεροι που απολαμβάνουν πλουσιοπάροχες αργομισθίες;
Ποιός νομίζει ότι είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης και αποφασίζει μόνος του και χωρίς να ρωτήσει τον λαό να σπαταλήσει τόσα χρήματα;
Ποιός υπουργός ενέκρινε αυτή τη σκανδαλώδη δαπάνη και με ποιο δικαίωμα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής;
Τα ερωτήματα είναι πολλά γιατί πρόκειται για μια ωμή πρόκληση που απαιτεί άμεσες απαντήσεις που πρέπει να δοθούν μέσα στη Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου