Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οκτώ άτομα για την ληστεία στην Κάτω Τιθορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν έξι άντρες και δύο γυναίκες σε Αθήνα και Αλεποχώρι
Κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκε βαρύς οπλισμός, δηλαδή βρέθηκαν πάνω τους, τέσσερις χειροβομβίδες, ένα καλάσνικοφ, ένα scorpion και τέσσερα πιστόλια.
Ακόμη, στα σπίτια που συνελήφθησαν βρέθηκαν γεμιστήρες, πυροκροτητές και αρκετά φυσίγγια.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία ερευνά τις σχέσεις των συλληφθέντων με τον αντεξουσιαστικό χώρο.
Το αυτοκίνητο των δραστών και η στιγμή που ακούγεται «ληστεία»
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο από τους δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα φορώντας περούκες, καπέλα και μάσκες, προκειμένου να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.
Με την εντολή «Πέστε όλοι κάτω», τρομοκρατημένοι οι τρεις υπάλληλοι και οι δύο πελάτες βρέθηκαν κάτω από την απειλή όπλων, ενώ ο ένας από τους ληστές, οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ, τους επέβλεπε.
Ο δεύτερος δράστης, επίσης με την απειλή όπλου οδήγησε έναν από τους υπαλλήλους στο χρηματοκιβώτιο, από το οποίο φαίνεται πως «σήκωσαν» περίπου 200.000 ευρώ.
Έπειτα από 20 λεπτά και λίγο πριν ολοκληρωθεί η ληστεία ένας τρίτος από την ομάδα των ληστών κατέφτασε στην είσοδο της τράπεζας, και κραδαίνοντας ένα γεμάτο καλάσνικοφ κρατούσε τις πόρτες ανοιχτές προκειμένου να διαφύγουν οι συνεργοί του.
Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε μπήκαν σε ΙΧ όπου τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός και διέφυγαν προς τη Λιβαδειά.
Ψύχραιμοι μάζευαν τα λεφτά από τον δρόμο
Ωστόσο, βγαίνοντας από την τράπεζα τους δράστες περίμενε... ένα απρόοπτο. Από την τσάντα στην οποία είχαν τοποθετήσει τα χαρτονομίσματα, έπεσαν κάποιες δεσμίδες από τα μετρητά που είχαν αρπάξει.
Χωρίς καμία βιασύνη οι δύο από τους ληστές, σταμάτησαν στον δρόμο μάζεψαν τα χρήματα και τα ξανάβαλαν στην τσάντα.
Αμέσως μετά και πάλι χωρίς βιασύνη οι ένοπλοι που εισέβαλαν λίγο μετά τις δέκα και μισή σήμερα το πρωί (11/05) στην τράπεζα της Κάτω Τιθωρέας, μπήκαν σε όχημα σκούρου χρώματος που τους περίμενε ο συνεργός τους.
Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο
Το απόγευμα της Δευτέρας (11/5) εντοπίστηκε στην περιοχή Αγία Μαρίνα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές της Κάτω Τιθορέας και με το οποίο διέφυγαν με λεία περίπου 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας.
Το αυτοκίνητο είχε επάνω τις δικές του πινακίδες, καθώς φέρεται να έχει κλαπεί νωρίς το πρωί από τον Πειραιά, χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του.
Οι δυο δράστες, μαζί και με έναν τρίτο συνεργό τους που εκτελούσε πιθανότατα χρέη τσιλιαδόρου, κινήθηκαν πεζοί προς τα στενά απέναντι από την πλατεία, όπου τους περίμενε αυτοκίνητο το οποίο και αναζητούν οι αρχές.
Οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό μέσα και έξω από τη Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου