Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026

Το Ιράν σταματά τις επιθέσεις στο Ισραήλ - «Αν επιτεθούν στο Λίβανο, θα απαντήσουμε πιο σκληρά»


 Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ, προειδοποίησαν, ωστόσο, για «σκληρότερες» επιθέσεις εάν το Τελ Αβίβ συνεχίσει τις επιθέσεις στον Λίβανο.

«Μετά τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος στο νότιο Λίβανο και την περιοχή Νταχίχ, που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Αμερικής, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υποστηρίζοντας τον καταπιεσμένο λαό του Λιβάνου, έδωσαν μια οδυνηρή απάντηση» όπως ανέφερε το Κεντρικό Αρχηγείο Χατάμ αλ-Ανμπίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Πρέπει να πάρουν ένα μάθημα»

Οι ένοπλες δυνάμεις λένε ότι οι επιθέσεις είναι μια απάντηση από την οποία «θα πρέπει να πάρουν ένα μάθημα».

«Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων αναστέλλονται» ανέφερε σε ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ωστόσο, τονίζεται ότι, εάν οι επιθέσεις και οι πράξεις επιθετικότητας (από την πλευρά του Ισράηλ) συνεχιστούν – και στο νότιο Λίβανο– θα ακολουθήσουν πολύ πιο σκληρές ενέργειες από ό,τι στο παρελθόν» τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις