Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Δίκη Τεμπών: «Ο Γεράσιμος θέλει πάρα πολύ να ζήσει» είπε ο πατέρας του στο δικαστήριο


 Με την συγκλονιστική κατάθεση του Διονύση Γεωργιάδη, πατέρα του Γεράσιμου-Ιάσονα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη προκαλώντας τον θάνατο 57 ανθρώπων, συνεχίστηκε σήμερα (30/09)η ακροαματική διαδικασία της δίκης για το δυστύχημα.

Ο πατέρας του φοιτητή αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έκανε ο ίδιος και η οικογένεια του για να σώσει τον Γεράσιμο καθώς και για το ταξίδι στη Βοστώνη.

Εκεί που οι γιατροί στις 18 Νοεμβρίου 2023 επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την κρισιμότητα της κατάστασης του φοιτητή αλλά και ο προγραμματισμός χειρουργείου

«Οι γιατροί στη Βοστώνη μας είπαν πως ίσως παρά την καταστροφή υπάρχουν ίχνη συνείδησης μετά από τεστ που έκαναν ακούγοντας και αντιδρώντας στην φωνή του αδελφού του. Ο Γεράσιμος θέλει πάρα πολύ να ζήσει» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του φοιτητή.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε ότι οι γιατροί τους έχουν πει ότι η κατάσταση του παιδιού τους είναι μην αναστρέψιμη. Ωστόσο όπως είπε «Είμαι σίγουρος πως ο Γεράσιμος αντιλαμβάνεται».

«Οι επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια ήταν τρομακτικές. Αν ο Γεράσιμος με τέτοιο πείσμα αρνείται να εγκαταλείψει, εγώ σαν πατέρας είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αυτό να μην ξαναγίνει» είπε ο πατέρας του.

Θα ήθελα να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα

Στη συνέχεια ανέφερε «θα ήθελα να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα. Ο κάθε κρατικός λειτουργός να φοβάται αν δεν τηρήσει τους κανόνες. Οι προειδοποιήσεις ήταν πάρα πολλές. Απορώ πως κυκλοφορούσαν τα τρένα.»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από τον συνήγορό του Λουκά Αποστολίδη. «Έχω θυμό γιατί δεν τηρήθηκε τίποτα. Υπήρχε τρομακτικά ελλιπή επίβλεψη. Ήταν το μεγαλείο της υποβάθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις