Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026

Άνδρας στην Καλαμάτα συνελήφθη αφού Eπιχείρησε να δολοφονήσει με καραμπίνα πρώην σύντροφό του


 Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή απειλή, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Καλαμάτας, συνέλαβαν έναν 38χρονο, σήμερα Τετάρτη 23/9. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο 38χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 25χρονη κοπέλα, με την οποία είχαν χωρίσει πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τηλεφώνημα την απείλησε λέγοντάς της «η ζωή σου είναι λίγη».

Δέκα λεπτά αργότερα, ο κατηγορούμενος έφθασε με το αυτοκίνητο του σε δημόσιο χώρο στάθμευσης στην περιοχή και εντόπισε την κοπέλα τη στιγμή που μετέβαινε στην εργασία της. Τότε με ένα κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε εναντίον της δύο φορές, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει και, αφού επιβιβάστηκε, στο όχημά του, τράπηκε σε φυγή.

Όμως στην προσπάθειά του να διαφύγει ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, εγκαταλείποντας το σημείο. Στο μεταξύ αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ Μεσσηνίας που πραγματοποιούσαν εκτεταμένες αναζητήσεις εντόπισαν στην Καλαμάτα το όχημά του εγκαταλελειμμένο και λίγο αργότερα τον ίδιο και τον συνέλαβαν. Το κυνηγετικό όπλο είχε προλάβει και το είχε κρύψει σε αποθηκευτικό χώρο σε υπόγειο πολυκατοικίας.

Μαζί του συνελήφθη και ο 68χρονος πατέρας του ο οποίος αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο Τμήμα, καθώς το όπλο που χρησιμοποίησε ο γιος του για να πυροβολήσει την κοπέλα, ανήκε στον ίδιο.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος χθες το απόγευμα, 22 Σεπτεμβρίου, είχε φωτογραφήσει την παθούσα χωρίς τη θέλησή της.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή απειλή, παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, περί προσωπικών δεδομένων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις