Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Ποιος σας είπε ό,τι είστε κάτι σπουδαίο και σας Eκανε τέτοιο ψώνιο;»

 


Σε μετωπική σύγκρουση με βαριές προσωπικές αιχμές εξελίχθηκε η αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, με τον Υπουργό Υγείας να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας που υποστήριξε ό,τι αντιμετωπίζει "ποινικά" τις απαντήσεις του. 

«Τι κάνατε με απειλήσατε ότι θα με βάλετε φυλακή; Θα βάλω τα κλάματα. Με απείλησε εμένα με φυλάκιση μέσα στα ιερά έδρανα της Βουλής των Ελλήνων; Ποια νομίζετε ότι είστε κυρία μου; Εθνική εισαγγελέας;», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ό,τι απείλησε έναν υπουργό και βουλευτή «μέσα σε αυτό το βήμα που κατοχυρώνει το δικαίωμα του λόγου».

Αφορμή της σφοδρής σύγκρουσης αποτέλεσε η επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Υπουργό για την πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών στην Αθηναϊκή Λέσχη, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να αποδίδει στην εκδήλωση μυστικότητα, υποστηρίζοντας ό,τι ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του, επικαλούμενη το Σύνταγμα, κατηγορώντας τον ότι δεν δικαιούται να ενεργεί προς όφελος ξένου κράτους. «Δεν σας μπέρδεψα ξέρω ότι απευθύνομαι σε φασίστα», είπε η κα Κωνσταντοπούλου, πυροδοτώντας νέο γύρο έντασης.

«Για να σας επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς, εσείς που αντιστρατεύεστε αυτό το κράτος, εσείς που αντιστρατεύεστε τη σχέση μας με αυτό το κράτος δεν είστε προδότης; Εγώ είμαι φασίστας και εσείς δεν είστε προδότης της Ελλάδος; Αφού το πάτε στις απειλές φυλάκισης λες και θα σας φοβηθώ», ανταπάντησε ο Υπουργός, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να φωνάζει εκτός μικροφώνου: «Ατρόμητος, ατρόμητος!»

«Ποιος κατέστρεψε το χαρακτήρα σας και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;»

Η ένταση κορυφώθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. «Δεν σας αξίζει ο τίτλος του προδότη, και αυτό να είσαι πρέπει η προσωπικότητα σου να λειτουργεί. Ποια νομίζετε ότι είστε κυρία μου επιτέλους; Ποιος σας είπε ότι είτε κάτι σπουδαίο; Ποιος κατέστρεψε το χαρακτήρα σας και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;

Φασίστας είσαι εσύ που δεν σέβεσαι την ιστορία Ισραήλ. Εσύ είσαι ο φασίστας όλα αυτά τα χρόνια. Κάθεσαι και μιλάς με αγένεια στους συναδέλφους, τους απειλείς και νομίζεις ότι είσαι και κάτι σπουδαίο», απάντησε ο Υπουργός με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται εκτός μικροφώνου.

«Δε θα κάνετε τίποτα γι' αυτά που ακούστηκαν;», διερωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Βασίλη Βιλιάρδου, με τον Υπουργό να σχολιάζει: «Α, εσένα οι δικές σου εκφράσεις ήταν καλές…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις