Τελικά στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δεν υπάρχει αλαζονεία αλλά σύνδρομο Μαρίας Αντουανέτας καθώς την στιγμή που οι πολίτες δεν θα μπορούν να ζεσταθούν, αλλά η κυβέρνηση θα λέει ότι δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, στην Βουλή ετοιμάζονται να αυξήσουν τις αποζημιώσεις των Βουλευτών για συμμετοχή στις επιτροπές στο διπλάσιο!
Και μάλιστα ακόμα και αν παρίστανται διαδικτυακά μέσω Webex.
Έτσι το ενδεχόμενο να αυξηθεί στο διπλάσιο η αποζημίωση των βουλευτών που μετέχουν στις επιτροπές της Βουλής έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία και κατήγγειλε το γεγονός στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε μερίδα των βουλευτών ότι μετέχουν με webex στις Επιτροπές και λαμβάνουν κανονικά την αποζημίωση, η οποία μάλιστα σχεδιάζεται να αυξηθεί από 75 ευρώ σε 150 για κάθε συμμετοχή, στα επίπεδα δηλαδή πριν από τις περικοπές της περιόδου των Μνημονίων.
Από την πλευρά του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, πάντως, ξεκαθαρίζεται κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση, καμία επίσημη πρόταση και καμία συμφωνία. Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής διευκρινίζουν ότι το ζήτημα τέθηκε σε ένα άτυπο «πηγαδάκι» στο περιθώριο της Διάσκεψης των Προέδρων και όχι κατά την επίσημη συνεδρίασή της.
«Τι παράδειγμα δίνουμε στην κοινωνία, τι ρεμούλα, τι παγαποντιά;» σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Να αυξάνουμε τις αποδοχές μας, το επίδομα ενοικίου στους βουλευτές, και άπαντες απόντες»;
Απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Πάρις Κουκουλόπουλος, διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θέλει να ζητήσει τη γνώμη των κομμάτων πριν προχωρήσουν στην όποια απόφαση.
Ο έντονος διάλογος στη Βουλή
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εμείς θέτουμε ζήτημα απαρτίας, θεωρούμε ότι η Βουλή δεν μπορεί να συνεδριάζει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σήμερα, όπως μαθαίνω, ο πρόεδρος της Βουλής ανήγγειλε αυξήσεις αποζημιώσεων για τους βουλευτές για τις επιτροπές, όπου η συντριπτική πλειοψηφία δεν πατάει, αλλά πατάει τη σύνδεση μέσω Webex, για να πάρει 75 ευρώ. […] Τι παράδειγμα είναι αυτό στην κοινωνία; Η ρεμούλα, η παγαποντιά, να αυξάνουμε τις αποδοχές του εαυτού μας, να αυξηθεί επίδομα ενοικίου βουλευτών και άπαντες απόντες».
Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν τίθεται ζήτημα απαρτίας, δεν έχουμε ψηφοφορία. Επειδή ο κ. Καζαμίας ήταν στη διάσκεψη των προέδρων, -ευτυχώ, ήμασταν παρόντες, κ.κ. Αμανατίδης, Παφίλης- : Ο πρόεδρος της Βουλής δεν ανακοίνωσε καμία αύξηση, ούτε την προανήγγειλε. Για τις συνεδριάσεις είχαμε έναν ενδιαφέροντα διάλογο. Και έγινε ξεκάθαρο ότι δεν έχει γίνει τέτοια πρόταση. Θέλει τη γνώμη των κομμάτων, να είναι σαφές. Να μην υπάρχει η εικόνα ότι κάτι αποφασίστηκε. Είχαμε πέντε λεπτά διάλογο μετά το τέλος της διάσκεψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου