Το Αστυνομικό Τμήμα του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Φλόριντα έγινε η πρώτη υπηρεσία επιβολής του νόμου στη χώρα που ενσωμάτωσε στις δραστηριότητές της ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).
Το επανδρωμένο αεροσκάφος, που ονομάστηκε Astro σε μια διπλή αναφορά στην επιστήμη και στον σκύλο από την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων Jetsons, σηματοδοτεί την είσοδο τoυ πανεπιστημίου στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της προηγμένης εναέριας κινητικότητας (AAM), δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για να διερευνηθεί πώς η αναδυόμενη τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει τη δημόσια ασφάλεια.
Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα τελικά στάδια της αίτησης έγκρισης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας για τη χρήση του οχήματος εναέριας περιπολίας. Ο Murray δήλωσε ότι το Astro μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του τμήματος να παρακολουθεί την πανεπιστημιούπολη και τα γύρω στρέμματα, να φτάνει σε περιοχές που είναι δύσκολο να προσπελαστούν με παραδοσιακά οχήματα, να βοηθά στις προσπάθειες ανάκαμψης μετά την καταιγίδα και να παραδίδει γρήγορα προμήθειες έκτακτης ανάγκης όταν χρειάζεται.
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία σχεδιάζει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη την περιοχή για να αναπτύξει το Astro για την υποστήριξη της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και άλλων επιχειρήσεων δημόσιας ασφάλειας.
Πέρα από τις εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας, το Astro θα γίνει ένα πρακτικό εργαλείο μάθησης και έρευνας για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό. Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε το νέο του πτυχίο αεροδιαστημικής μηχανικής αυτό το φθινόπωρο, παρέχοντας στους φοιτητές μια άμεση ευκαιρία να μελετήσουν την αναδυόμενη τεχνολογία πτήσης σε ένα πραγματικό περιβάλλον.
Florida Polytechnic University's police department in Lakeland has unveiled Astro, a single-seat Jetson ONE electric aircraft that takes off and lands vertically, with a software-limited top speed of 63 mph. The university says it is the first US law enforcement agency to add an eVTOL, with plans for campus patrols, missing-person searches and storm response. Astro still needs FAA approval before it can fly official police missions.
— Interesting Engineering (@IntEngineering) October 22, 2026

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου