Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026

Οι επωνυμοι με τις αναρτησεις Υπόθεση «Παιδική Χαρά»: Τα διάσημα πρόσωπα που έδωσαν χιλιάδες ευρώ στη MKO

 


Νέα στοιχεία για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» αποκαλύπτουν τη σύνδεση της οργάνωσης με πολύ γνωστά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και τον τηλεοπτικό χώρο, τα οποία προχωρούσαν σε δωρεές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, δημοφιλείς καλλιτέχνες, αθλητές και παρουσιαστές προσέφεραν οικονομική βοήθεια, πιστεύοντας ότι τα χρήματά τους θα αξιοποιούνταν για τη στήριξη παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειών που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι δωρεές τεσσάρων αναγνωρίσιμων προσώπων, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ξεπερνούν συνολικά τις 35.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο η ΜΚΟ φέρεται να αξιοποιούσε φωτογραφίες, βίντεο και αναρτήσεις διασήμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας την εικόνα μιας οργάνωσης με ευρεία δημόσια υποστήριξη.

Όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ του MEGA, τέσσερα γνωστά πρόσωπα περιλαμβάνονται στη λίστα όσων φέρονται να ενίσχυσαν οικονομικά τη «Παιδική Χαρά».

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος εμφανίζεται να έχει προσφέρει 13.000 ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής Τάσος Χατζηγιοβάνης φέρεται να διέθεσε 12.450 ευρώ.

Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, με ποσό 8.000 ευρώ, καθώς και η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας Μαίρη Συνατσάκη, η οποία φέρεται να προσέφερε 1.570 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των τεσσάρων δωρεών ανέρχεται σε 35.020 ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της οργάνωσης, θεωρώντας ότι η οικονομική τους συνεισφορά θα έφτανε σε παιδιά και οικογένειες που είχαν ανάγκη. Ωστόσο, η παρουσία γνωστών υποστηρικτών μπορούσε παράλληλα να λειτουργήσει ενισχυτικά για τη δημόσια εικόνα της ΜΚΟ.

Η συμμετοχή ενός δημοφιλούς καλλιτέχνη ή ενός καταξιωμένου αθλητή σε μια φιλανθρωπική δράση μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του κοινού για την αξιοπιστία της. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που εξετάζονται στο πλαίσιο των καταγγελιών για τη δραστηριότητα της «Παιδικής Χαράς», καθώς η αναγνωρισιμότητα των προσώπων που συνδέονταν με αυτήν ενδέχεται να διευκόλυνε την προσέλκυση περισσότερων δωρεών.

Ρουβάς, Σεφερλής, Βέρτης και άλλα γνωστά ονόματα στις αναρτήσεις

Πέρα από τα πρόσωπα που προσέφεραν χρήματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το περιεχόμενο που δημοσίευε η ΜΚΟ στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Σάκη Ρουβά, του Μάρκου Σεφερλή, του Νίκου Βέρτη και του Νίκου Κοκλώνη. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν συμπεριληφθεί η Κατερίνα Καινούργιου, ο Φώτης Σπύρου, ο Γιώργος Κοψιδάς και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, καθώς φωτογραφίες ή αναρτήσεις που σχετίζονταν με αυτούς εμφανίζονταν στο διαδικτυακό υλικό της οργάνωσης.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία μαζί με παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Το στιγμιότυπο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της «Παιδικής Χαράς», δημιουργώντας οπτική σύνδεση του γνωστού νικητή του Survivor με τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση της ηθοποιού Μαρίας Σολωμού. Η ίδια είχε εμφανιστεί σε βίντεο παρουσιάζοντας κάλτσες στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ενέργειας. Το συγκεκριμένο υλικό φέρεται να αναδημοσιεύτηκε από τη ΜΚΟ, χωρίς η ηθοποιός να κάνει αναφορά στην οργάνωση.

Με τέτοιου είδους αναρτήσεις, η «Παιδική Χαρά» μπορούσε να παρουσιάζει προς τους επισκέπτες των λογαριασμών της την εικόνα μιας πρωτοβουλίας που είχε την υποστήριξη πολλών γνωστών προσωπικοτήτων.

Οι εκκλήσεις για βοήθεια και η εμπιστοσύνη των πολιτών

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται υπό διερεύνηση, η οργάνωση προσέγγιζε οικογένειες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, προβάλλοντας την υπόσχεση οικονομικής στήριξης. Οι ιστορίες παιδιών που χρειάζονταν βοήθεια αποτελούσαν βασικό στοιχείο των εκκλήσεων για οικονομική ενίσχυση.

Η σύνδεση τέτοιων εκκλήσεων με φωτογραφίες, βίντεο και αναφορές σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Πολίτες και επώνυμοι φέρονται να πίστεψαν ότι συνεισέφεραν σε έναν αξιόπιστο φιλανθρωπικό σκοπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις