Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ρεκόρ αφίξεων - 16,5 εκ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα

Σε ύψη ρεκόρ φτάνουν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη. «Είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 16,5 εκατομμύρια, αγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2007».
Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο και με τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς εμφανίζει μείωση της τάξης του 20%. Η ύφεση και η μείωση των εισοδημάτων στην Ελλάδα φαίνεται πως ανάγκασαν πολλούς συμπολίτες μας να μην κάνουν διακοπές, ή έστω να μην πραγματοποιήσουν μεγάλα ταξίδια.
Οι προβλέψεις πάντως για την αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών αναμένεται να φέρουν και σημαντική άνοδο στα έσοδα δίνοντας μία ανάσα στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, οι εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 12,6%.
Η βελτίωση του εισερχόμενου τουρισμού οφείλεται στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης, στις ταραχές στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, στη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων σε ανταγωνιστικά επίπεδα και στη βελτίωση του ρυθμού έκδοσης βίζας σε Ρώσους πολίτες.


ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις