Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διώξεις σε 65 υπαλλήλους Πολεοδομιών της Αττικής

Διώξεις σε 65 υπαλλήλους Πολεοδομιών της Αττικής ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση έρευνας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έγινε σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τους. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών....

Η Προκαταρκτική Εξέταση αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου 2004 έως την 31η Μαρτίου του 2009.
Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν:

  • Μη σύνταξη αυτοψίας
  • Μη σύνταξη καταλόγων
  • Μη βεβαίωση προστίμων
  • Μη βεβαίωση επαναλαμβανόμενων προστίμων διατήρησης
  • Αποφάσεις ενστάσεων ιδιοκτητών

Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότερες διώξεις είναι για κακούργημα.
Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, προκειμένου να καλέσει τους υπαλλήλους των πολεοδομιών σε απολογία.
Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι στελέχη των εν λόγω Πολεοδομικών, τα οποία εμπλέκονται σε περίπου ογδόντα περιπτώσεις.
Από τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι 22 είναι από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, 20 είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις