Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Εποχές Αποκάλυψης – Κολοσσιαίο πλωτό αντι-βαλλιστικό ραντάρ πλέει προς Κορέα...ΒΙΝΤΕΟ

Από τη ναυτική βάση του Perl-Harbor αναχώρησε στις 23 Μαρτίου ένα κολοσσιαίων διαστάσεων πλωτό αντιβαλλιστικό ραντάρ SBX-1 με προορισμό την περιοχή της κορεατικής χερσονήσου και αποστολή να εντοπίσει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου που προβλέπεται να γίνει στο μεσοδιάστημα μεταξύ 12 και 16 Απριλίου. Η εμφάνισή του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς το σύστημα θεωρείται υπέρ-άκρως απόρρητο...

Το τεράστιο από άποψη διαστάσεων αυτό ραντάρ –μόνο το εμβαδόν της κεραίας ανέρχεται σε 384 τμ- φιλοξενείται επάνω σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου CS-50 νορβηγικής σχεδίασης και ρωσικής κατασκευής και είναι αυτοπροωθούμενη. Μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 η πλατφόρμα και το ραντάρ βρίσκονταν ανοικτά της Αλάσκα κοντά στη νήσο Adak για να μετακινηθεί στη συνέχεια νότια στον Ειρηνικό Ωκεανό και πιο συγκεκριμένα στη ναυτική βάση του Pearl Harbor στη Χαβάη.
Η κεραία η οποία ανήκει στην τεχνολογία των ραντάρ ηλεκτρονικής διάταξης φάσης με τουλάχιστον 22.000 στοιχεία εκπομπής/λήψης και έχει βάρος σχεδόν 1800 τόνων και για τη λειτουργία της η κεραία καταναλώνει πάνω από 1 MW ενέργειας. Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων ισχύος το συγκρότημα έχει 6 γεννήτριες των 3,6 MW οι οποίες παίρνουν ισχύ με τη σειρά τους από 12 κινητήρες ντίζελ τύπου Caterpillar.
Το SBX-1 θεωρείται τόσο ισχυρό ώστε..... να μπορεί να παρακολουθεί το Η/Μ ίχνος που δημιουργεί μια μπάλα του μπέιζμπολ σε απόσταση 4700 χλμ.! Η τεχνολογία που ενσωματώνει το σύστημα προέρχεται από το AEGIS και συνιστά μέρος του προγράμματος βαλλιστικής προστασίας των ΗΠΑ BMDS (Ballistic Missile Defense System).
Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξακολουθεί και παραμένει υψηλή. Τόσο Ιαπωνία όσο και Νότια Κορέα έχουν δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι πρόκειται να καταρρίψουν τον βορειοκορεατικό βαλλιστικό πύραυλο εάν αυτός εκτοξευτεί. Και σε αυτή την περίπτωση το αμερικανικό ραντάρ πρόκειται να λάβει κεντρικό ρόλο στον εντοπισμό της τροχιάς του βαλλιστικού πυραύλου της Β. Κορέας και στην αναχαίτισή του από βλήματα του συστήματος AEGIS ή Patriot.
Οι «θεατές από απόσταση»
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ φοβούνται πως οι βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει τεχνολογία ικανή για σμίκρυνση των πυρηνικών όπλων που διαθέτει και την τοποθέτησή τους μέσα στον περιορισμένο χώρο της κεφαλής ενός βαλλιστικού πυραύλου. Έτσι δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι βορειοκορεάτες να μην δοκιμάζουν ουσιαστικά να θέσουν σε τροχιά δορυφόρο όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται αλλά τη δυνατότητα να κτυπήσουν με πυρηνικά μέσω του βαλλιστικού τους οπλοστασίου.
Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τις προβλέψεις μιας ομάδας μελλοντολόγων –οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως από απόσταση θεατές- με επικεφαλής τον πρώην υπάλληλο της CIA Ed Dames ο οποίος ισχυρίζεται πως το γεγονός που θα καθορίσει χρονικά μια θανατηφόρα ηλιακή έκρηξη (killshot) η οποία θα γίνει αιτία για να καταστραφεί κάθε ίχνος πολιτισμού στη Γη, θα είναι η χρήση ενός πυρηνικού όπλου στην Κορεατική Χερσόνησο (21:50 στο βίντεο) και κανείς δεν είναι σίγουρος πως.... σε περίπτωση που Ιάπωνες ή οι Νοτιοκορεάτες καταρρίψουν τον βαλλιστικό πύραυλο της B.Κορέας οι τελευταίοι δε θα απαντήσουν με πυρηνικά. Ας ελπίσουμε πάντως πως όχι.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις