Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Δένδιας: Δημιουργούμε το ελληνικό «FBI»

Στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοινώθηκε χθες αναφέρθηκε ειδικότερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι «η ΕΛΑΣ φεύγει από την εποχή tου Ηλία του 16ου και περνά ως ένα βαθμό στο ελληνικό FBI». 

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ’84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ....
αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ’50 και του ’60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλέφτη. 

Τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Δενδιας, κάνοντας λόγο για «καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν ελληνικό FBI». 
Σχετικά με τις αθρόες εισροές παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, σημείωσε: «Διαφωνήσαμε με τη λογική ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. 
Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή». 
Σχολίασε εξάλλου και την ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα, λέγοντας: «Είναι τραγική. 
Ο μετανάστης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία». 
Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες, οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι». 
Σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι «υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες», ενώ σημείωσε πως «το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. 
Σε κλίμα τρομοκρατίας, δεν γίνονται επενδύσεις». Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε: «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου, δεν χρειάζεται και κάτι άλλο, έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. 
Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές». 

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις