Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Σπάνιο βίντεο: Όταν ο Καραμανλής χαστούκισε τον Ρουσόπουλο!

Ήταν 1992, όταν το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων είχε ξεσηκώσει το λαό της Μακεδονίας. Λίγο μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, ο νεαρός τότε δημοσιογράφος
Θόδωρος Ρουσόπουλος βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με παράγοντες της πόλης, όπως ο τότε δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, όταν τον πλησιάζει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η κάμερα καταγράφει ένα μοναδικό ντοκουμέντο.


Άγνωστο για ποιον πραγματικά λόγο, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέει κάτι χαμηλόφωνα στον δημοσιογράφο και τον... χαστουκίζει!

Φιλικά και περιπαικτικά, άραγε; Το ύφος τόσο του Καραμανλή όσο και του Ρουσόπουλου δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο - ιδιαίτερα του ιδρυτή της ΝΔ, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται ελαφρώς εκνευρισμένος και να πηγαίνει στο γραφείο του, για να υποδεχθεί τους καλεσμένους, όπως ακούγεται στο βίντεο.

Την ώρα της χειρονομίας, στο βίντεο ακούγεται κάτι σαν «και με γράφεις και σε γράφω», χωρίς, όμως, να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα εάν αυτά είναι τα λόγια του Καραμανλή στον Ρουσόπουλο. Εκείνο που είναι χαρακτηριστικό είναι η έκπληξη με την οποία οι παριστάμενοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό, ενώ και ο ίδιος ο δημοσιογράφος παραμένει... στήλη άλατος.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απεβίωσε 17 χρόνια πριν, το 1998. Οι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι εάν ζούσε σήμερα, μπορεί να αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο, όταν θα άκουγε τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου, με τις οποίες χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «ηγέτη με χαρακτηριστικά του Ανδρέα Παπανδρέου». Τότε, όμως;

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις