Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η Γιούλια Τιμοσένκο ζήτησε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στο Ντόνετσκ.

ΚΙΕΒΟ, 6 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Η ηγέτης του ουκρανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Πατρίδα» ,Γιούλια Τιμοσένκο, ζήτησε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στο Ντόνετσκ.


«Πρέπει να περάσουν με ακρίβεια το νόμο για τα κατεχόμενα εδάφη, είναι αναγκαία η επιβολή του στρατιωτικού νόμου στις περιοχές Ντονέτσκ και Λούγκανσκ πρέπει να σταματήσει αυτή η αγένεια στο εμπόριο, με τα κατεχόμενα εδάφη.», – Δήλωσε η Τιμοσένκο σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου των κοινοβουλευτικών παρατάξεων.Η Γιούλια Τιμοσένκο ζήτησε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στο Ντόνετσκ. - Εικόνα1
Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι αρχές πρέπει να τηρούν τη θέση ότι είναι «ένας πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.»
Η δυνατότητα εισαγωγής σε κατάσταση πολέμου στο Ντόνετσκ, δεν αποκλείεται,
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας,  Kostyantyn Yeliseyev, είπε νωρίτερα ότι η επιβολή του στρατιωτικού νόμου, λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης στο Ντόνετσκ δεν συζητείται.





Το Κίεβο έχει  κατηγορήσει επανειλλημένα τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Η Ρωσία θεωρεί τις κατηγορίες απαράδεκτες. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν είναι διάδικος στην εσωτερική ουκρανική σύγκρουση και ενδιαφέρεται για την Ουκρανία να ξεπεράσει την πολιτική και οικονομική κρίση.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI:corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις