Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επεξεργαστή με 16 πυρήνες αναπτύσσει η AMD - Με «θηρίο» 32 πυρήνων απαντά η Intel

Να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των επερχόμενων πολυπύρηνων επεξεργαστών Naples και των καταναλωτικών Ryzen φαίνεται ότι
σκοπεύει η AMD, αφού φήμες θέλουν την εταιρεία να αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο με 16 φυσικούς πυρήνες και 32 threads.

Η συγκεκριμένη υλοποίηση, όπως αναφέρει το PC Magazine, θα αξιοποιεί ξεχωριστό chipset, το X399, ενώ θα έχει αρκετά υψηλό TDP – στα 150 Watt. Όσον αφορά στους χρονισμούς, οι επεξεργαστές αυτής της σειράς θα έχουν σχετικά χαμηλές συχνότητες λειτουργίας, που πιθανότατα δεν θα ξεπερνούν τα 2,8 Ghz.




Όλα τα παραπάνω φυσικά παραμένουν ανεπιβεβαίωτα, οπότε καλό θα ήταν να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη.

Η Intel ετοιμάζεται να απαντήσει

Τα πρώτα benchmarks στο Geekbench ενός επεξεργαστή Intel Xeon με 32 φυσικούς πυρήνες διέρρευσαν στο Διαδίκτυο. Φαίνεται ότι πρόκειται για μια Skylake-EP CPU, που θα αποτελεί μέρος της επερχόμενης πλατφόρμας Purley.

Το ολοκληρωμένο φαίνεται ότι έχει TDP στα 165 Watt, ενώ υποστηρίζει και την τεχνολογία Hyper-Threading, γεγονός που του επιτρέπει να διαχειρίζεται ταυτόχρονα έως και 64 threads. Όσον αφορά στα σκορ που πέτυχε, αυτά είναι περίπου 4.000 πόντοι για το single-core τεστ και 50.000 πόντοι για το multi-core. Η βασική συχνότητα λειτουργία του επεξεργαστή, όπως φαίνεται από το Geekbench, είναι 2,3 Ghz.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι η πλατφόρμα Purley θα βασίζεται στο socket LGA 3647, ενώ κάθε συμβατός με αυτή επεξεργαστής θα ενσωματώνει ελεγκτή μνήμης 6 καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις