Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σύρος εκατομμυριούχος δώρισε την περιουσία του ύψους 3 εκατ. ευρώ -Τώρα ζει σε βαν [εικόνες]

Ο Μάτζι Ντουμάτο ήταν εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ζούσε μια ζωή μέσα στη χλιδή και τα πλούτη.

Ολα αυτά μέχρι να ζήσει ένα τροχαίο δυστύχημα.
Τράκαρε με τη Ferrari του, αξίας 140.000 ευρώ, στο Ντουμπάι και άλλαξε έτσι όλη την κοσμοθεωρία του.
Βρέθηκε στη φυλακή μετά από την εμπλοκή του στο δυστύχημα και τότε αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επαναξιολογήσει τη ζωή του... Ταξίδεψε μέχρι τη Βραζιλία, συνάντησε την μετέπειτα σύζυγό του Μιλένα, η οποία ήταν φιλάνθρωπος και τον άλλαξε άρδην. Αποτέλεσμα να δωρίσει την περιουσία του ύψους 3 εκατ. ευρώ, δίνοντας τα χρήματα σε κονδύλια για ιατρικούς λογαριασμούς και φιλανθρωπικές επιχειρήσεις.
Ετσι το ζευγάρι τώρα ζει είτε στο βαν τους (παλιό κλασικό VW) ή κοιμούνται στο εστιατόριο που διατηρούν και φορούν παλιά και πολύ φτηνά ρούχα.
Όταν η Μιλένα διαπίστωσε ότι έχει καρκίνο του μαστού και έπρεπε να κάνει διπλή μαστεκτομή και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών, ξόδεψε 700.000 δολάρια για τη θεραπεία της ο Μάτζι. Δίχως να το σκεφτεί.
Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης της, ο γεννημένος στην Δαμασκό και μεγαλωμένος στην Βραζιλία Ντουμάτο αποφάσισε με την Μιλένα να χρηματοδοτήσει ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου στην Florianopolis της Βραζιλίας κι ένα μέρος των χρημάτων πέρασε στις οικογένειες των ασθενών με καρκίνο με στόχο να τους ενισχύσει στον αγώνα τους.
«Βασικά, έδωσα όλα τα χρήματά μου πια. Όταν έφυγα από το Ντουμπάι είχα περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια. Το ένα το χρησιμοποίησα στην ιδιοκτησία και τα άλλα δύο στους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον καρκίνο της συζύγου μου και για όγκο στον εγκέφαλο του αδελφού της που είναι ακόμα στο νοσοκομείο» είπε ο ίδιος.
«Ο θεράπων ιατρός της Μιλένα είχε στο μυαλό τη δημιουργία ενός κέντρου πρόληψης του καρκίνου και το παρακείμενο ακίνητο ήταν διαθέσιμο. Αγόρασα τη γη και η συμφωνία μου ήταν ότι το 50% των εσόδων του κέντρου πρόληψης του καρκίνου θα πήγαινε για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις θεραπείες. Έχουμε περίπου εννέα ιδιόκτητες μονάδες. Όλα έχουν απίστευτες ιστορίες. Δεν έχουν μετατραπεί όλα σε κέντρα. Το δικό μας κέντρο πρόληψης του καρκίνου θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017. Έχουμε το θεραπευτικό κέντρο που λειτουργεί ήδη. Αγοράσαμε ένα σπίτι δίπλα σε ένα νοσοκομείο λευχαιμίας στην Curitiba, όπου η γυναίκα μου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Έχουμε τοποθετήσει 32 κρεβάτια και προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για τα μέλη της οικογένειας των ασθενών του νοσοκομείου» πρόσθεσε ο Ντουμάτο.
«Πολλοί άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό και δεν έχουν πού να κοιμηθούν. Έχω ένα αγρόκτημα-καφέ στον Παναμά και το υπόλοιπο είναι μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία εισοδήματος για να πηγαίνει στα κέντρα και να πληρώνουν για τους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον αδελφό της, ο οποίος είναι άρρωστος τώρα» εξηγεί ο ίδιος στη νέα σελίδα που άνοιξε πια στην ζωή του.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις