Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΠΕΚΙΝΟ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 12 ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA;

Δημήτρης Μανακανάτας
Το Πεκίνο προτάσσει την εθνική ασφάλεια της χώρας ως απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα των New York Times που υποστήριζε ότι η κινεζική Κυβέρνηση σκότωσε
12 πληροφοριοδότες της CIA.
Η κινεζική Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να υπερασπισθεί την εθνική ασφάλεια και τη νομική εξουσία της για την προστασία των συμφερόντων της χώρας, ήταν η επίσημη δήλωση της εκπροσώπου της Κυβέρνησης. Η εν λόγω δήλωση εκλαμβάνεται και ως επίσημη απάντηση στην έκθεση της εφημερίδας NEW YORK TIMES ότι η Κυβέρνηση του Πεκίνου σκότωσε τουλάχιστον 12 πληροφοριοδότες της CIA στην Κίνα το χρονικό διάστημα μεταξύ 2010 και 2012 με στόχο την αποσταθεροποίηση του δικτύου των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, HUA CHUNYING, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων, στο Πεκίνο, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την Έκθεση των New York Times αλλά σίγουρα ο τρόπο της απάντησης δεν ήταν αρνητικός .
Συγκεκριμένα, η HUA CHUNYING, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτής της Έκθεσης, μπορώ όμως να σας πω ότι το όργανο Εθνικής Ασφαλείας της Κίνας διερευνά και χειρίζεται οργανώσεις, προσωπικό και δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Κίνας και εκπληρώνει πλήρως το καθήκον του στο πλαίσιο του νόμου.
Ωστόσο, εκείνο που εκτιμούν ειδικοί αναλυτές είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε ένα περίεργο παιχνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις