Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Υεμένη λέει ότι η ομάδα του πολέμησε μαζί με δυνάμεις στηριζόμενες απ’ τις ΗΠΑ

Η Αλ Κάιντα πολέμησε μαζί με υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη, δήλωσε ο διοικητής της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σχόλια
που μπορούν να φέρουν σε αμηχανία τον συνασπισμό που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και πολεμά τους Σιίτες αντάρτες της χώρας, όπως μεταδίδει η Washington Post.
“Πολεμάμε μαζί με όλους τους μουσουλμάνους στην Υεμένη, μαζί με διάφορες ισλαμικές ομάδες”, δήλωσε ο Qasim Al-Rimi, προσθέτοντας ότι οι οπαδοί του έχουν συνεργαστεί με μια σειρά φατριών, τις οποίες ανέφερε ως “αδέρφια μας μεταξύ των γιων των [Σουνιτικών] φυλών”, εναντίον των Σιιτών Χούθι.
Ορισμένες από αυτές τις ομάδες είναι καθοριστικής σημασίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Προέδρου Abd Rabbuh Mansur Hadi στην Υεμένη και λαμβάνουν τακτικά κεφάλαια και όπλα από τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ ηγετικό συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την Washington Post.
Ο Al-Rimi, ηγέτης στην διοίκηση της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), διαδέχτηκε τον Nasir Al-Wuhayshi, ο οποίος δολοφονήθηκε σε χτύπημα των ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια. Ο Al-Rimi βρίσκεται στην λίστα με τους πιο καταζητούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών με 5 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψή του και ένας από τους κορυφαίους στόχους για χτυπήματα των ΗΠΑ που κλιμακώθηκαν αφότου ανέλαβε ο πρόεδρος Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις