Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τελικά εκχωρεί την Πλατεία Συντάγματος ο κος Καμίνης για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας…!


Τελικά εκχωρεί την Πλατεία Συντάγματος ο κος Καμίνης για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας…!


Εκχωρείται τελικά στην ΠΟΕ η πλατεία Συντάγματος για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας!

 


Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων που εκπροσωπεί την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), δημοσιοποίησε την αίσια τροπή που πήραν τα πράγματα, αναφορικά με την εκχώρηση της πλατείας Συντάγματος από το Δήμο Αθηναίων, για τη φιλοξενία των ενημερωτικών περιπτέρων της ΠΟΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο πλευρών στις 11 Μαΐου και το αρχικό «όχι» του Δήμου, η διοίκηση του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων επιδίωξε και πέτυχε νέα συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής, στη διάρκεια της οποίας διευθετήθηκε το επίμαχο θέμα.
Στη συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, όπου τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και ο γ.γ. Παναγιώτης Λεσγίδης, αναπτύχθηκαν οι θέσεις των αιτούντων την πλατεία Συντάγματος, ενώ από την πλευρά του Δήμου «κατατέθηκε κατηγορηματική η πρόθεση τους να βοηθήσουν και δηλώθηκε ανεπιφύλακτα η στήριξη στον αγώνα των Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.
Μετά από πολύωρες συζητήσεις κι αφού διευθετήθηκαν και τα μικρότερα τεχνικά προβλήματα επιτεύχθηκε συμφωνία για την παραχώρηση στην ΠΟΕ της πλατείας Συντάγματος τις ημέρες 17, 18 και 19 Μαΐου.
«Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή θετική καθώς θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Μνήμης», σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην αίθουσα «Γεώργιος Σακκάς», της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, το πρωί της Κυριακής θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις