Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Απόλυτη δυσπιστία των Αμερικανών απέναντι στα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ

Τα θεωρούν ως την πεμπτουσία των Fake News.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στις ΗΠΑ νέα μέτρηση σύμφωνα με την οποία
τουλάχιστον το 65% των Αμερικανών πολιτών έχει χάσει τελείως την εμπιστοσύνη του στα βασικά μέσα ενημέρωσης, επιλέγοντας πλέον την λεγόμενηεναλλακτική ενημέρωση.
Το ίντερνετ μπαίνει για τα καλά στο «παιχνίδι», από τη στιγμή ειδικά που το επιλέγουν όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι για την πιο έγκυρη ενημέρωσή τους.
Στην μεγάλη λοιπόν δημοσκόπηση του Harvard Harris, το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα βασικά μέσα ενημέρωσης πλημμυρίζουν με ψεύτικες ειδήσεις, μία ρητορική η οποία ουσιαστικά «γεννήθηκε» από τα ίδια τα «mainstream media«.
«Ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι τώρα ένα μόνο μέρος του κομματικού διαχωρισμού στη χώρα, με τους Ρεπουμπλικάνους να μην εμπιστεύονται τα» mainstream «μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς να βλέπουν ότι αυτά αντικατοπτρίζουν τις πεποιθήσεις τους«, αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας Mark Penn.
Λογικό αν αναρωτηθεί κανείς το ότι ο πρόεδρος Τραμπ πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος πρόεδρος στην σύντομη ιστορία των ΗΠΑ από την συντριπτική πλειοψηφία των μίντια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλο ένα στοιχείο της δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο ένα διόλου ασήμαντο 48% θεωρεί πως τα «fake media» αδίκησαν -και συνεχίζουν να αδικούν- με την ρητορική τους τον Αμερικανό πρόεδρο,πολεμώντας τον όσο κανέναν άλλον.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις