Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ρωσική… αντιβίωση, πενικιλίνη για το εχθρικό πυροβολικό!

Η εταιρία συμμετοχών Ruselectronics του ομίλου Rostec της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προχώρησε στην ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης
του προηγμένου συστήματος αναγνώρισης πυροβολικού «Penicillin» («Πενικιλίνη»).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου το σύστημα θα μπορεί να εισέλθει σε παραγωγή σειράς σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών, τις αρχές του 2019, καθώς σύντομα αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν οι δοκιμές που διεξάγονται από τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το «Penicillin» που έχει αναπτυχθεί από το εδρεύον στην Αγία Πετρούπολη ινστιτούτο ερευνών Vector, που αποτελεί οργανική μονάδα της Ruselectronics έχει τη δυνατότητα ακριβούς εντοπισμού της θέσης των εχθρικών μέσων εκπομπής πυρών (συμβατικό και πυραυλικό πυροβολικό, όλμοι, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων και βλημάτων εδάφους – αέρος), σε χρόνο μικρότερο των πέντε δευτερολέπτων από την έναρξη των πυρών.
Κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε ασφαλή απόσταση από τον εχθρό, η παθητική φύση της λειτουργίας του και το πιο σημαντικό η δυνατότητα αυτόματης λειτουργίας χωρίς την παρουσία χειριστή. Το «Penicillin» είναι εγκατεστημένο σε σασί τακτικού οχήματος Kamaz-6350 και η εμβέλεια του ανέρχεται σε 25 χιλιόμετρα.
Αποτελείται από το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα 1B75 το οποίο χρησιμοποιεί ανηρτημένο επί τηλεσκοπικού ιστού συνδυασμό καμερών που λειτουργούν στο οπτικό και το υπέρυθρο φάσμα και αριθμό ακουστικών και σεισμικών αισθητήρων 1B76 που εγκαθίστανται στο έδαφος. Το «Penicillin» έχει δυνατότητα εντοπισμού ημέρα και νύκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις