Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει. 
Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ατομικά ταρτάκια με κρέμα και φρέσκες φράουλες !!

Υλικά
250 γραμ.αλεύρι
2 κουτ,σούπας ζάχαρη άχνη
125 γραμ βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή 125 γραμ.
Φράουλες
Κρέμα πατισερί [ακολουθεί συνταγή ]
λίγη μαρμελάδα φράουλα  

Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη στο μίξερ.
Προσθέτουμε αυγό και βανίλια
Μετά από 5 λεπτά χτύπημα ρίχνουμε  και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρώς
Βάζουμε μία μεμβράνη σε επιφάνεια ,ακουμπάμε την ζύμη την σκεπάζουμε με άλλη μία μεμβράνη και με πλάστη την κάνουμε σαν πιάτο ρηχό και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Εχουμε ταψάκι για ατομικά φορμάκια  και λαδώνουμε .
Βγάζουμε την ζύμη παγωμένη από το ψυγείο και βάζουμε από μία μπαλίτσα στην κάθε υποδοχή
Με το χέρι πιέζουμε και δίνουμε σχήμα τάρτας  ότι περισσεύει γύρω γύρω το κόβουμε.
Βάζουμε από πάνω σαν σκέπασμα λαδόκολλα και γεμίζουμε ρύζι, κατ αυτόν τον τρόπο δεν φουσκώνουν και να μην χάσουν το σχήμα .
Τις ψήνουμε για 15  λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμούς.
Βγάζουμε  το λαδόχαρτο με το ρύζι και ψήνουμε αλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε με προσοχή μην σπάσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και με πινέλο αλείφουμε μέσα τις τάρτες για να παγώσει και να σταθεροποιηθούν 
Βάζουμε σε όλα από λίγη στρώση μαρμελάδας φράουλας  και τα βάζουμε ψυγείο
Μόλις κρυώσει η σοκολάτα με την φράουλα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής  χωνί η ένα κορνέ τις γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί για πιο ομοιόμορφα ,η με ένα κουτάλι και ισιώνουμε  και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες 
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτα θέλουμε φρέσκα  εποχής και με την υπέροχη κρέμα γεμίζουμε ότι τάρτα μας αρέσει να φτιάξουμε .



Κρέμα πατισερί !!

Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών 
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ 
1 στικ βανίλιας 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε 
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την 
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε 
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με 
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις