Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ντομπρόβσκις: η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της

Στην ανάγκη να μην υπάρξουν περαιτέρω επιβλαβείς για την οικονομία της Ελλάδας καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της
Κομισιόν, ενώ ερωτηθείς για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων από ελληνικής πλευράς, απάντησε ότι κρίνεται ικανοποιητική.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της, τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο, όπου έχει σημειωθεί υπεραπόδοση των στόχων, όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία, χωρίς να υπάρχει λόγος γι’αυτό.

Αναφορικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο Β.Ντομπρόβσκις είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, όμως η απόφαση ανήκει στους δανειστές της χώρας, δηλαδή στα κράτη – μέλη και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είναι σημαντικό να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για να δείξουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε τροχιά και ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει», ανέφερε τέλος ο Β. Ντομπρόβσκις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις