Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

«Βράζει» το Μενίδι: «Θα χυθεί αίμα», λένε οι Ρομά μετά τις επιθέσεις εναντίον τους

Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ
Νέα συγκέντρωση σήμερα, στις 19:00
Σφαίρα πέρασε ξυστά από γυναίκα την ώρα που έπεφτε νεκρός ο Μάριος

Δικάζεται σήμερα ο 23χρονος που ομολόγησε ότι πυροβολούσε την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Μάριος
Απάντηση του Δημάρχου Αχαρνών στον Νίκο Τόσκα

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε δύο σπίτια, πιθανότατα από βόμβες μολότοφ.
Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Νέες πορείες διαμαρτυρίας των κατοίκων

Μετά το τέλος της χθεσινής συγκέντρωσης οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού, σήμερα Δευτέρα, στις 19:00, με τους Ρομά να απειλούν ότι αν επιστρέψουν στον καταυλισμό «θα χυθεί αίμα».
Παράλληλα, έδωσαν ραντεβού την Τρίτη, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν.

Σφαίρα πέρασε ξυστά από γυναίκα την ώρα που έπεφτε νεκρός ο Μάριος
Συγκλονίζει η αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Μάριος, μια γυναίκα γλίτωσε από καθαρή τύχη όταν μια σφαίρα πέρασε ξυστά από δίπλα της.
blob:http://www.dailymotion.com/1dbf9863-6f9b-4d82-97f3-de7070656b97
Στον ανακριτή ο 23χρονος Ρομά που ομολόγησε
Ο 23χρονος Ρομά που έχει συλληφθεί, θα οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα στις 12:00, στον ανακριτή καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.
Δεν βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας
Η καραμπίνα που ισχυρίστηκε ο 23χρονος ότι πυροβολούσε στον αέρα δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, όπως και το φονικό πιστόλι που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού παιδιού.
Η βαλλιστική για τους κάλυκες και την βολίδα που αφαιρέθηκε από το τραύμα του 11χρονου αγοριού δύσκολα θα δείξει ταυτοποίηση αν δεν βρεθεί το 9αρι πιστόλι με το οποίο έγινε η βολή. Έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στον εντοπισμό του μοιραίου όπλου και αναμένονται οι έφοδοι σε σπίτια, αυτοκίνητα και καβάντζες Ρομά να συνεχιστούν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς μέσα στις επόμενες ήμερες μέχρι να βρεθεί το 9αρι.
Άβατο το Μενίδι σύμφωνα με τον Τόσκα
Σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τη Δυτική Αττική ως την πιο προβληματική περιοχή.
Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού, ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός είπε πως είναι ντροπή να μιλά για άβατο ο κ. Τόσκας. 

«Συνυπογράψαμε πριν από δυο χρόνια με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας ένα μνημόνιο συνεργασίας, μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας. Προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη μεταφορά του πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών σε ένα άδειο σχολείο στην περιοχή της μεγάλης παραβατικότητας αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα», τόνισε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις