Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει. 
Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Κολοκυθάκια γεμιστά με σος γιαουρτιού

Ξέχασε το αυγολέμονο! Αυτά το γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά σερβίρονται με λευκή σος από γιαούρτι, ελαιόλαδο και σκόρδο. Από τα πιο λατρεμένα παραδοσιακά καλοκαιρινά φαγητά…
Δεν έχω τίποτα με το αυγολέμονο. Ειδικά στην κοτόσουπα το λατρεύω!!! Αλλά πως να το κάνουμε, όταν κάποια φαγητά τα έχεις μάθει από την οικογένεια αλλιώς, δύσκολα συμβιβάζεσαι. Ένα από αυτά και τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά. Από τη γιαγιά στη μαμά και απ’ τη μαμά σε μένα (το δηλώνω πως δεν τις φτάνω με τίποτα σε μαεστρία, αλλά κάνω ό, τι μπορώ) και από εμένα με πολύ χαρά σε όλους τους πεινασμένους του Cookle IT!
kolokithakia_gemista_1
Μην ακούς τώρα εσύ παραδοσιακό και σε πιάνει πανικός! Δεν έχεις φτιάξει πιο μουράτο φαγητό που να είναι τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο. Αυτό είναι το πρώτο πιάτο που δοκίμασα να φτιάξω όταν αποφάσισα πως δεν είμαι εγώ για μακαρόνια με έτοιμη σάλτσα. Η επιτυχία είναι δεδομένη!!
Υλικά
kolokithakia_gemista_ulika
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σος: 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
  • Λίγο χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
  •  Βάλε το ρύζι με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα σώμα. Αλατοπιπέρωσε
  • Πάρε τα κολοκυθάκια και κόψε κάθετα στο κοτσάνι, αλλά και στο πίσω μέρος. Με ένα κουτάλι αφαίρεσε το εσωτερικό τους προσεκτικά για να μην τα σπάσεις. Κράτησε τη σάρκα του κολοκυθιού (θα κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες σύντομα!)
  • Γέμισε τα κολοκυθάκια με το ρύζι και τον κιμά, φροντίζοντας να αφήσεις περιθώριο από τις δύο άκρες. Μην ξεχνάς πως το ρύζι θα φουσκώσει.
kolokithakia_gemista_step_1
  • Βάλε τα κολοκύθια σε κατσαρόλα (ιδανικά να χωράνε όλα στην επιφάνεια του πάτου της). Ρίξε νερό ίσα, ίσα να φτάσει στο άνοιγμα κάθε κολοκυθιού. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 30′ με 40′ λεπτά. Δοκίμασε το ρύζι αν έχει ψηθεί και το φαγητό είναι έτοιμο.
  • Καθάρισε το σκόρδο και αφαίρεσε το φύτρο. Βγάλε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και γύρισε το ζουμάκι στο οποίο έβρασαν σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Πρόσθεσε το σκόρδο και το δυόσμο και χτύπησε να γίνουν ένα.
  • Ανακάτεψε το ζουμάκι με το σκόρδο στο γιαούρτι και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Βάλε περισσότερο λεμόνι αν θες να γίνει πιο αραιή η σος
kolokithakia_gemista_step_2

  • Σέρβιρε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και περίχυσε επί τόπου με την σάλτσα γιαουρτιού. Καλή όρεξη
kolokithakia_gemista_3
Tip: Η μαμά και υποθέτω και η γιαγιά έφτιαχνε μαζί με τα κολοκυθάκια και αμπελόφυλλα. Τα έψηνε μαζί στην κατσαρόλα, με την ίδια γέμιση και τα σέρβιρε φυσικά με το γιαούρτι. Εγώ πάλι δοκίμασε την πατάτα και είναι επίσης τέλεια. Αρκεί να την καθαρίσεις καλά και να μην την παραγεμίσεις, γιατί δεν είναι ελαστική όσο το κολοκύθι και θα σπάσει όσο φουσκώνει το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις