Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Έκλεψαν πατατάκια και σοκολάτες από την… CIA - Αξίας 3.300 δολαρίων...

Απίστευτη υπόθεση κλοπής από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η CIA παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα, για διάστημα πολλών μηνών το 2013, κλεφτών με ιδιαίτερο ταλέντο στην πληροφορική,
οι οποίοι άρπαξαν... σνακ αξίας 3.300 δολαρίων από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης των γραφείων της.

Οι «κακοποιοί» έκλεβαν πατατάκια, σοκολάτες κι άλλα σνακ. Δεν επρόκειτο για μυστικούς πράκτορες ή πρώην κυνηγούς τζιχαντιστών αλλά για «υπεργολάβους» της CIA, όπως αποκαλύπτει έκθεση του γενικού επιθεωρητή της υπηρεσίας.

Η έκθεση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, είδε το φως της δημοσιότητας μετά από αίτηση του Τζέισον Λίοπολντ, δημοσιογράφου του ενημερωτικού ιστότοπου BuzzFeed, βάσει του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης (Freedom of Information Act).

Οι πράκτορες πλήρωναν τα σνακ με προπληρωμένη κάρτα της εταιρείας FreedomPay. Ένας εξ αυτών, γνώστης των συστημάτων πληροφορικής, ανακάλυψε ότι αποσυνδέοντας τα καλώδια από τα συστήματα άυλων πληρωμών της FreedomPay, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης δέχονταν κάρτες που δεν είχαν χρήματα.

Ο κλέφτης μοιράστηκε το…κόλπο με φίλους του, οι οποίοι με τη σειρά τους, αποσυνέδεαν από το δίκτυο τα μηχανήματα και προμηθεύονταν δωρεάν τα σνακ της αρεσκείας τους.

Η CIA ανακάλυψε την απάτη εγκαθιστώντας κάμερες κοντά στα μηχανήματα. Τα μέλη του δικτύου εντοπίστηκαν, ανακρίθηκαν και... απολύθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις