Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στουρνάρας: 'Tα δύσκολα είναι πίσω μας, Mένουν τα εύκολα αλλά κρίσιμα'

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συνεχάρη τους Τσακαλώτο - Χουλιαράκη για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Τι είπε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων

Την ικανοποίηση του για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη «σημαντική βελτίωση» των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον Πρόεδρο της Βουλής καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στα «εύκολα αλλά κρίσιμα», όπως είναι η αδειοδότηση επιχειρήσεων.

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει πρακτικά ολοκληρωθεί» είπε ο κ. Στουρνάρας παραδίδοντας την ενδιάμεση νομισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μετά το κλείσιμο ης αξιολόγησης και τη συμφωνία του Eurogroup «έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες».
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσε, όμως, αίσθηση όταν ξαναπήρε το λόγο για να συγχαρεί δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σημείωσε πάντως ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα μας μέσω των αλλαγών στην αγορά εργασίας και να μην μπορούμε να βελτιώσουμε τον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων». Έκανε, μάλιστα, λόγο για καθυστερήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι πλέον θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις. Μάλιστα χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα» την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Κάλεσε δε τις τράπεζες να δώσουν έμφαση και στην αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και να στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Βούτσης: εύχομαι να βγούμε στις αγορές μέχρι την επόμενη νομισματική έκθεση

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα έρθει ο κ. Στουρνάρας για να παραδώσει τη νομισματική έκθεσή του η Ελλάδα να έχει βγει ήδη στις αγορές. Πάντως, στο ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων ο κ. Βούτσης ζήτησε να υπάρξει προσοχή ώστε ο «ο απλός πολίτης» να μη φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του. «Αυτό  πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις