Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Στη διαπλοκή Σαββίδη «Έθνος» και ΠΗΓΑΣΟΣ…


Στη διαπλοκή Σαββίδη «Έθνος» και ΠΗΓΑΣΟΣ…


Στη διαπλοκή Ιβάν Σαββίδη «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία»


Ο Ιβάν Σαββίδης, με την εταιρεία Dimera, αγόρασε τα σήματα των εντύπων της ΠΗΓΑΣΟΣ, δηλαδή του «Έθνους», τους «Έθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας», τα οποία τέθηκαν εχθές σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Τα τρία σήματα κατακυρώθηκαν στην εταιρία του Ιβάν Σαββίδη έναντι προσφοράς 3.580.000 ευρώ(!) που ήταν και η μοναδική που υποβλήθηκε κατά την διαδικασία στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα, λίγο πριν λήξει ο χρόνος για τις προσφορές! Σημειώνεται πως πρόκειται για τα πρώτα έντυπα που αποκτά ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε αγοράσει από την οικογένεια Μπόμπολα και ποσοστό 19,63% του τηλεοπτικού σταθμού «Mega». Επίσης, η διαδικασία ανέδειξε τον δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη κάτοχο των 678.736 μετοχών της εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών ΑΝΩΣΗ ΑΕ. Η προσφορά του δικηγόρου είχε κατατεθεί χθες και αφορούσε ποσό 25.000 ευρώ, ενώ οι επίμαχες μετοχές έβγαιναν από την τράπεζα σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή 20 χιλιάδες ευρώ. Η επιλογή της αγοράς μετοχών μιας προβληματικής εταιρείας εξηγείται, κατά τους γνωρίζοντες, από το γεγονός ότι η “Άνωση” είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης πιστωτής του MEGA με αναγνωρισμένο ποσό άνω των 10 εκ €. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι ο κ. Χαντζαρίδης εκπροσωπεί συμφέροντα του Ομίλου Βαρδινογιάννη.
Για όλες τις άλλες μετοχές που κατέχει η ΠΗΓΑΣΟΣ, πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι για αυτές ο πλειστηριασμός ματαιώνεται.
«Πράσινο» με τον πλειστηριασμό στον Σαββίδη
Η ΛΑ.Ε δια του Δ. Στρατούλη είχε διαφωνία στο να προχωρήσει ο πλειστηριασμός, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι τα λεφτά του εκπλειστηριάσματος θα κατευθυνθούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών και όχι στους τραπεζίτες και ότι από τον πλειστηριασμό δεν θα επωφεληθεί η νέα διαπλοκή του ομίλου Σαββίδη χωρίς καμία εγγύηση ότι τουλάχιστον θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι ήδη εργαζόμενοι. Δυστυχώς, η νομοθεσία προβλέπει ότι το εκπλειστηρίασμα θα κατευθυνθεί πρώτα στις τράπεζες, οι οποίες μάλλον θα καρπωθούν όλο το ποσό, ενώ από τη νέα διαπλεκόμενη ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη δεν δόθηκε η παραμικρή υπόσχεση για επαναπρόσληψη των ήδη εργαζομένων. Παρόλα αυτά ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε με επιμονή των εκπροσώπων των Σωματείων της ΠΗΓΑΣΟΣ, ενώ δεν υπήρχε καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια θα δούμε τις συνέπειες. Πάντως, φυτεύτηκε άλλος ένας μεγαλοεπιχειρηματίας στο συστημικό πολιτικό παιχνίδι του τόπου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις