Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Mπαλάφας: Εμπόροι, Bιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλά για τις ασφαλιστικές εισφορές, την κόντρα με τη Δικαιοσύνη και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες», δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας, με αφορμή τη μείωση των εισφορών που υποστήριξε πως
πληρώνουν οι εν λόγω επαγγελματίες.

Και συμπλήρωσε, «σας λέω γεγονότα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε, «δεν σας λέω ότι πανηγυρίζουμε, αλλά ο κόσμος του ΕΒΕ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) θεωρεί πολύ θετικό μέτρο τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυτές τις συνθήκες».

Είπε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως ένα από τα γεγονότα που το καταμαρτυρούν είναι πως «τον σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο και του είπε ότι θεωρούν την κυβέρνηση ευεργέτες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, είπε πως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια τη Δικαιοσύνη.

«Εσείς πιστεύετε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζει όταν δυστυχώς η Δικαιοσύνη είναι στον πάτο της επιλογής των πολιτών;», διερωτήθηκε και τόνισε ότι, «κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής», κάνοντας λόγο για παραδικαστικά κυκλώματα που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

«Θέλει προσοχή από όλους μας στην κατεύθυνση να μην εξυπηρετούμε άλλου σκοπούς πέρα από την αυστηρή απόδοση και ερμηνεία του νομικού και θεσμικού μας πλαισίου, ίσως κάποιες στιγμές αυτό, στο όνομα κάποιας σκοπιμότητας, μπαίνει δεύτερο» παρατήρησε ακόμα.

Αναφορικά με την έξοδο στις αγορές ο υφυπουργός σημείωσε ότι, η κυβέρνηση δεν βιάζεται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «δε σκοτωνόμαστε δεν τρελαινόμαστε, δεν θέλουμε η έξοδος να είναι έξοδος μαϊμού». «Η μιζέρια δεν ταιριάζει στον ελληνικό λαό, καμία ωραιοποίηση, αλλά όχι και καταστροφολογία» πρόσθεσε.

Όσο αφορά στο διορισμό της Βασιλικής Θάνου στη νομική υπηρεσία του Πρωθυπουργού, είπε ότι η θητεία της ολοκληρώθηκε και σημείωσε πως η κυβέρνηση δε βλέπει ταμπέλες στην αξιοποίηση εκπροσώπων θεσμών. Σύμφωνα με τον Γ.Μπαλάφα, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα υπήρχε μόνο αν επρόκειτο για εν ενεργεία δικαστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις