Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ο Καμμένος Mιλά για τα “μυστικά Tου Πενταγώνου για την Κύπρο” και τους “εραστές σχεδίων Ανάν”

Μήνυμα στην Τουρκία, ότι αν θέλει να έχει την θέση που της αρμόζει στην περιοχή πρέπει να αλλάξει ριζικά πολιτική, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,
επισημαίνοντας πως οι προκλήσεις και οι απειλές δεν συμβάλλουν ούτε στο κλίμα καλών σχέσεων που εμείς επιδιώκουμε, ούτε στην σταθερότητα της περιοχής.
Ταυτοχρόνως, ο κ. Καμμένος, εξήρε την στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας πως αξίζει συγχαρητηρίων, διότι για πρώτη φορά η ελληνική θέση διατυπώθηκε με απόλυτη ακρίβεια, με συγκεκριμένες γραπτές και προφορικές προτάσεις και ανάγκασε την τουρκική πλευρά να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις: δηλαδή ότι δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού, θέλει την Κύπρο υπόδουλη με την παραμονή κατοχικών δυνάμεων στο νησί.
Ο κ. Καμμένος, δεσμεύτηκε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας -κατόπιν των εντολών από τον πρωθυπουργό- ότι και ο φάκελος της Κύπρου και ο φάκελος της Χούντας και όλα τα στοιχεία «που υπήρχαν βαθιά κρυμμένα στα υπόγεια του Πενταγώνου, θα δοθούν στον ελληνικό λαό και θα καταγραφούν στην ελληνική ιστορία».
Προσέθεσε πως είναι προφανές ότι οι μελλοντικές συνομιλίες, όποτε λάβουν χώρα, θα πρέπει να δώσουν λύση. Λύση στην αποχώρηση και του τελευταίου κατοχικού Τούρκου από το νησί. Ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος με παρουσία κατοχικών δυνάμεων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και δεν θα είναι η Κύπρος η εξαίρεση, μία χώρα-μέλος της ΕΕ. «Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να έχει την θέση που της αρμόζει στην περιοχή, πρέπει να αλλάξει ριζικά πολιτική.
Η πρόκληση και οι απειλές δεν συμβάλλουν ούτε στο κλίμα καλών σχέσεων που εμείς επιδιώκουμε, ούτε στην σταθερότητα της περιοχής. Η μόνη οδός για την Τουρκία για να βρει τον δρόμο του πολιτισμού, της ειρήνης και της ανάπτυξης, είναι η αποκατάσταση των σχέσεών της με την χώρα μας, σταματώντας τις ρητορικές και τις στρατιωτικές προκλήσεις και η αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο, στην οποία πρέπει να πει ένα μεγάλο συγγνώμη για την τραγωδία στην οποία οδήγησε, τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους. Πρέπει να πάρει παράδειγμα από άλλους ηγέτες ο κ. Ερντογάν, για να αναδυθεί στο ύψος του και να μπορεί να συμπορευτεί με τις πρωτοβουλίες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι αργά να το κάνει» ανέφερε.
Όπως σημείωσε, η Ελλάδα με υπευθυνότητα, έχτισε με διμερείς συμφωνίες, στρατηγικές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή με χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τον Νότο και προς τον Βορρά με τις βαλκανικές χώρες, δημιουργώντας έναν άξονα σταθερότητας.
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον το κέντρο που μπορεί να φέρει κοντά αντίρροπες δυνάμεις και είναι η ώρα, που πλέον στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου με την ύπαρξη ισχυρών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου να μετατρέψουμε μια περιοχή συγκρούσεων σε μια περιοχή ειρήνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Από τη δική μας μεριά, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι αγώνες του κυπριακού ελληνισμού, είναι αγώνες που δεν μπορεί να προδοθούν με υπαναχώρηση λύσεων τύπου Ανάν.
«Οι εραστές πλέον των σχεδίων Ανάν έχουν μείνει λίγοι στην Ελλάδα και λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιοι από αυτούς που αρθρογραφούν κατά του υπουργού Εξωτερικών, κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν αυτοί που σε αυτή την περίπτωση αναπαρήγαγαν μηνύματα που τους έρχονταν από τα κινητά τηλέφωνα του ψευδοτουρκοκυπριακού κράτους» είπε ο Καμμένος.
Δήλωσε επίσης, ότι είναι ξεκάθαρο ότι η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου, οι συνεργασίες με χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι συμμαχίες με χώρες της περιοχής μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία και του μεγάλου ενεργειακού κέντρου και του κόμβου μεταφοράς ενέργειας.
«Αναφέρομαι στον αγωγό που θα ξεκινάει από την Κύπρο, θα επεκτείνεται νότια της Κύπρου και θα μέχρι την Ηγουμενίτσα, που θα μπορεί να δώσει μια καινούργια δυνατότητα εφοδιασμού ενέργειας σε όλη την ΕΕ», τόνισε. Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, ότι η ώρα πια όμως, να ανοίξουν και όλοι εκείνοι οι φάκελοι της Κύπρου, που είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν και συμπλήρωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι η εντολή του πρωθυπουργού να δοθούν, δια του προέδρου της Βουλής, όλα τα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Κύπρου. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ένα αίτημα των Ελληνοκυπρίων για πάρα πολλά χρόνια, το οποίο δεν είχαμε μέχρι τώρα ικανοποιήσει. Αλλά, προσέθεσε ο κ. Καμμένος, έχει και ιδιαίτερη σημασία η δουλειά που γίνεται και στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, όπου δίδονται πλέον και όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που θα αποδείξουν τι συνέβη το 1974.
«Διότι, λυπάμαι που το λέω, ότι ακούστηκαν φωνές μέσα στην Βουλή κάποιων που προσπαθούν να εμφανίζονται σαν πατριώτες κι ήταν εκείνοι που στήριξαν το πραξικόπημα στην Κύπρο. Και το πραξικόπημα στην Κύπρο, όπως και η Χούντα του Ιωαννίδη φέρει τεράστιες ευθύνες για την απώλεια εθνικού εδάφους, για την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο», παρατήρησε.
Τέλος, ανέφερε ο κ. Καμμένος ότι από την πλευρά την δική μας, θα αποδοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και για την περίοδο της εισβολής και κατοχής, «να δούμε ποιοι αρχηγοί δεν εκτέλεσαν τους εθνικούς σχεδιασμούς, από ποιους πήραν εντολές. Αλλά και παράλληλα με αυτό τον φάκελο θα πρέπει να ανοίξει ο φάκελος της Χούντας, για να ποιοι συνεργάστηκαν με την Χούντα, ποιοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι εμφανιζόμενοι αργότερα ως αντιστασιακοί, ήταν συνομιλητές της Χούντας».
Και δεσμεύτηκε – κατόπιν των εντολών από τον πρωθυπουργό – ότι και ο φάκελος της Κύπρου και ο φάκελος της Χούντας και όλα τα στοιχεία που υπήρχαν βαθιά κρυμμένα στα υπόγεια του Πενταγώνου, θα δοθούν στον ελληνικό λαό και θα καταγραφούν στην ελληνική ιστορία. «Κάποιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βεβαίως η Κύπρος δεν είναι μακριά, αλλά και κάποιοι άλλοι δεν μπορεί να πουλάν πατριωτισμό, όταν είναι αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν την Χούντα, που παρέδωσε την Κύπρο, τον Ιωαννίδη κι όλους εκείνους που ως επίορκοι, έδωσαν την δυνατότητα στον τουρκικό στρατό κατοχής να εισβάλλει και να καταλάβει την Κύπρο», κατέληξε την ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις