Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ο Φλιν στριμωγμένος για τη σχέση του με τη Τουρκία! Πήρε λεφτά και πόσα;

Πληρώθηκε και πόσα χρήματα πήρε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ Μάϊκλ Φλιν από την Τουρκία; Εισαγγελείς ερευνούν την
υπόθεση σύμφωνα με όσα γραφουν οι New York Times.

Eισαγγελείς και  πράκτορες του FBI εξετάζουν λεπτομερώς τις συναλλαγές του Φλιν με με τον Τούρκο-Αμερικανό επιχειρηματία Ekim Alptekin, ο οποίος συνεργάστηκε πέρυσι με τον Φλιν και την εταιρεία του  Flynn Intel Group.

Η εταιρεία Flynn εισέπραξε 530.000 δολάρια από την Inovo BV, που ανήκει στον Alptekin, για να δυσφημίσει τον Τούρκο Ισλαμιστή κληρικό Fethullah Gülen, ο οποίος ζει στην Πενσυλβάνια και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία πέρυσι.

 Οι ανακριτές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν η τουρκική κυβέρνηση ήταν πίσω από αυτή την πληρωμή .

Σύμφωνα με τους Times, η είσπραξη των  χρημάτων από την Τουρκία δεν είναι παράνομη, αλλά η μη δήλωσή τους είναι κακούργημα.

Από ένα συμβόλαιο αξίας 600.000 δολαρίων με την Inovo, η Flynn Intel πληρώθηκε  530.000 δολάρια για  να κάνει ένα βίντεο κατά του Γκιουλέν, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ολόκληρη η επιχείρηση θα είχε κατά πάσα πιθανότητα περάσει απαρατήρητη εάν ο Φλιν δεν είχε γράψει ένα κομμάτι γνώμης που δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου με τίτλο “Ο σύμμαχός μας η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και χρειαζεται την υποστήριξή μας”, προτρέποντας για αναβάθμιση των  σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις