Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ιράκ: Απαγορεύονται από σήμερα το απόγευμα οι διεθνείς πτήσεις στο Κουρδιστάν

Οι διεθνείς πτήσεις προς και από την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν αναμένεται να ανασταλούν από τις 6.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, μετά την απόφαση της κεντρικής
κυβέρνησης να επιβάλει απαγόρευση πτήσεων σε αντίποινα για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρίες ανέστειλαν τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια, συμμορφωνόμενες με μια σημείωση της κυβέρνησης στη Βαγδάτη, η οποία ελέγχει τον εναέριο χώρο της χώρας.

Η Lufthansa και η Austrian είναι οι μοναδικοί αερομεταφορείς που έχουν κρατήσει τουλάχιστον μία προγραμματισμένη πτήση μετά την προθεσμία αυτή. Ωστόσο, εκπρόσωπος του ομίλου της Lufthansa δήλωσε σήμερα το πρωί πως η εταιρία μελετά εάν θα πρέπει να ακυρώσει πτήσεις της.

Η Lufthansa πετάει μία φορά την εβδομάδα στο Αρμπίλ, κάθε Σάββατο, ενώ η θυγατρική της, Austrian Airlines, πετάει καθημερινά.

Εξακολουθούν να επιτρέπονται οι εσωτερικές πτήσεις προς και από το Κουρδιστάν, άρα οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μεταβαίνουν εκεί κυρίως τράνζιτ, μέσω του αεροδρομίου της Βαγδάτης, το οποίο θα αντιμετωπίσει αυξημένη κυκλοφορία.

Τα κουρδικά αεροδρόμια διαχειρίζονται το 40 με 50% της συνολικής διεθνούς κυκλοφορίας του Ιράκ, δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, ο Τάχερ Αμπντάλα, γενικός διευθυντής του αεροδρομίου της Σουλεϊμανίγια.

Οι επιχειρήσεις check-in στο διεθνές αεροδρόμιο του Αρμπίλ διεξάγονταν ομαλά σήμερα το πρωί και δεν υπήρχαν ενδείξεις προβλημάτων.

Εννέα στους δέκα Κούρδους του Ιράκ ενέκριναν την απόσχιση από την κεντρική κυβέρνηση στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τη Δευτέρα και προκάλεσε την οργή της Βαγδάτης και άλλων κυβερνήσεων οι οποίες φοβούνται ότι το δημοψήφισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην περιοχή.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφερθεί να μεσολαβήσουν ανάμεσα στο Κουρδιστάν και στη Βαγδάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις