Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου. Χάος στο κέντρο της Αθήνας. 

Προς το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνονται οι μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold, που από το πρωί βρίσκονται
συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αντιπροσωπεία εννέα ατόμων είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας», ωστόσο οι απεργοί μεταλλωρύχοι είναι ανυποχώρητοι.
Οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποιούν 48ώρη απεργία, ζητώντας να παραχωρηθούν οι απαραίτητες για τη λειτουργία των τριών ορυχείων της εταιρείας άδειας και να μην χάσουν τις δουλειές τους.
Γύρω στις 7:00 το πρωί έφτασαν, με πούλμαν και αυτοκίνητα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και λίγες ώρες αργότερα περισσότερα από 1000 άτομα είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας.
εργαζόμενοι - Σκουριές - Υπουργείο Περιβάλλοντος
Εργαζόμενοι - Σκουριές - Υπουργείο Περιβάλλοντος
Η εταιρεία έχει λάβει άδεια για τη λειτουργία του ορυχείο της Ολυμπιάδας, ενώ έχει θέσει προθεσμία μέχρι αύριο για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Όπως έχει διαμηνύσει η καναδική εταιρεία, αν μέχρι αύριο δεν έχει λάβει άδεια για όλα τα ορυχεία της, θα διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα. Παράλληλα, ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ, κατά της ελληνικής κυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις