Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αλ. Τσίπρας έχει γίνει παρακόλουθος του Rothschild..!


Ο Αλ. Τσίπρας έχει γίνει παρακόλουθος του Rothschild..!

Η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΔΕΘ!

Ο Τσίπρας φιλοδοξεί να είναι ο Macron της Ελληνικής Αποικίας…

Ο Αλ. Τσίπρας έχει γίνει παρακόλουθος του Rothschild.

 


Η ομιλία του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη ΔΕΘ (12/9)
«Αξιοθρήνητη η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά και συνολικά του σκηνικού της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και η οποία έμοιαζε με φιέστα για έναν ανιαρό και παρακμιακό πρωθυπουργικό ρόλο. Τα ψέματα έχουν γίνει, δυστυχώς, δεύτερη φύση για τον Αλ. Τσίπρα. Με μεγάλη ευκολία ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε, χωρίς να συναντήσει ουσιαστικές αντιδράσεις, ένα ευτυχές success story, την ώρα που έχει σχεδιάσει και ψηφίσει ένα νέο πραγματικό κοινωνικό καιάδα για τα επόμενα χρόνια:
·        Την νέα σφαγή κατά 30% των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
·        Την σφαγή του αφορολόγητου ορίου που θα σημάνει ληστεία των πιο φτωχών λαϊκών εισοδημάτων.
·        Το οριστικό τέλος του ΕΚΑΣ για 370.000 πάμφτωχους συνταξιούχους.
·        Τον σφαγιασμό των ΑμεΑ και των επιδομάτων τους.
·        Την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
·        Την χαριστική βολή στο ξεπούλημα της χώρας με ιδιωτικοποιήσεις 5,5 δισ.
Ο νέος Αλ. Τσίπρας δεν παριστάνει πλέον τον αριστερό που οι συνθήκες αναγκάζουν να συνθηκολογεί. Για τον νέο Αλ. Τσίπρα τα μνημόνια και οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις», στην πραγματικότητα κατεδαφίσεις, η προσέλκυση επενδύσεων από πολυεθνικές εταιρείες, στην πραγματικότητα εξαγορών και όχι νέων δραστηριοτήτων, αποτελούν την νέα κανονικότητα και το νέο του «ευαγγέλιο».
Ο Τσίπρας φιλοδοξεί να είναι ο Macron της Ελληνικής αποικίας και έχει εξελιχθεί σε Μητσοτακικότερο του Μητσοτάκη.
Οι εξελίξεις με την Eldorado επιβεβαιώνουν , παρά διαψεύδουν, τις παραπάνω εκτιμήσεις. Η ΕLDORADO εκβιάζει γιατί έχει αποθρασυνθεί από μια  παραδομένη κυβέρνηση.
Προσωπικά , όμως, δεν ήρθα στην ΔΕΘ, όπως δεν ήρθαμε και ως ΛΑ.Ε, για να ασκήσουμε απλώς κριτική στον Αλ. Τσίπρα και να υπογραμμίσουμε τα αδιέξοδα της πορείας του και τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό που ερχόμαστε να πούμε από την Θεσσαλονίκη είναι ότι η Ελλάδα έχει άλλο δρόμο, πέρα και έξω από τα μνημόνια, την λιτότητα και την εθνική υποδούλωση. Αυτό που ερχόμαστε να πούμε από την Θεσσαλονίκη είναι ότι αυτός ο άλλος δρόμος όχι μόνο είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος και προσφέρει  ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική στην χώρα αλλά είναι και άκρως επίκαιρος και επείγον, προκειμένου  να ανασάνει και να επιβιώσει ο τόπος και ιδιαίτερα η νεολαία μας. Αφετηρία αυτού του άλλου δρόμου και μιας εναλλακτικής πρότασης είναι η άμεση έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και της σύγκρουσης και ρήξης με την νεοφιλελεύθερη ΕΕ. Η Ελλάδα, αν δεν είχε μπει στο ευρώ, δεν επρόκειτο σε καμιά περίπτωση να γνωρίσει την κρίση που διανύουμε. Αν η χώρα μας, επίσης, είχε φύγει από το ευρώ μέσα στην κρίση, τώρα θα την είχε ξεπεράσει, ενώ όσο μένει μέσα στην ευρωζώνη δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ. Οφείλουμε επί τέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ως νόμισμα, το μεταμφιεσμένο μάρκο, ένα γερμανικό στην ουσία νόμισμα, ένα νόμισμα που είναι πιο σκληρό και από το δολάριο.
Όσο η Ελλάδα παραμένει στο Γερμανικό ευρώ θα βρίσκεται εσαεί σε ρόλο αποικίας, στο έλεος του χρηματοπιστωτικού και πολυεθνικού κεφαλαίου.
Όσο η Ελλάδα θα βρίσκεται στο ευρώ δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από την κηδεμονία, την ύφεση και την στασιμότητα.
Η Ελλάδα μπαίνοντας στο ευρώ μέσα σε 8 χρόνια χρεοκόπησε και ετέθη σε καθεστώς χειρότερο από αποικίας, καθεστώς που έχει αρχή αλλά όχι ορατό τέλος.
Η Ελλάδα, επίσης, μέσα στο ευρώ και μέσα σε λίγα χρόνια υπερδιπλασίασε το χρέος της και ενώ, πριν το ευρώ, το χρέος ήταν κατά 75% σε δραχμές και στο εθνικό δίκαιο, μετετράπη ολόκληρο σε συνάλλαγμα και το συντριπτικό  μέρος του στο Αγγλικό δίκαιο!
Ο Αλ. Τσίπρας έχει γίνει παρακόλουθος του Rothschild. Ο πατριάρχης των Rothschild, όμως, από το 1800 δήλωνε:
Επιτρέψτε μου να εκδίδω και να ελέγχω το νόμισμα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποια κυβέρνηση ψηφίζει τους νόμους του”.
Σήμερα η Γερμανία, μέσω Φρανκφούρτης εκδίδει και ελέγχει το νόμισμα μας.
Όσο συνεχίζεται αυτήν η κατάσταση όποιο κόμμα και αν κυβερνάει θα εφαρμόζει την ίδια καταστροφική πολιτική με τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες.
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το νόμισμα για εμάς δεν είναι «φετίχ». Υποστηρίζουμε ότι το εθνικό νόμισμα όχι για να συνεχίσουμε με ένα εθνικό νομισματικό εργαλείο την παλιά συνταγή ενός χρεοκοπημένου και σάπιου ελληνικού πολιτικού κατεστημένου.
Υποστηρίζουμε το εθνικό νόμισμα ως προϋπόθεση για να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού του κατεστημένου.
Υποστηρίζουμε το εθνικό νόμισμα ως αφετηρία για να κατακτήσει ο τόπος μας την εθνική του κυριαρχία και ανεξαρτησία και να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων.
Υποστηρίζουμε το εθνικό νόμισμα ως αναγκαία αφετηρία και ως απαραίτητο αναντικατάστατο εργαλείο για να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου και  παραγωγικού μετασχηματισμού στην χώρα.
(1) Εθνικό νόμισμα και χρέος
Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο, παράνομο, επαχθές και κυρίως μη βιώσιμο χρέος.
Αυτό το χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα και ασπιρίνες ούτε είναι δυνατόν να αποπληρωθεί, εκτός και εάν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό, παραδίδοντας στην ξένη κερδοσκοπία ότι έχει και δεν έχει αυτή η χώρα.
Θέλουμε το εθνικό νόμισμα διότι είναι απολύτως απαραίτητο για να προχωρήσει η χώρα στην μόνη λύση επιβίωσης και ανάσας που διαθέτει: την διακοπή αποπληρωμής του χρέους με σκοπό την διαγραφή του.
Η θέση αυτή είναι η μόνη λύση για την χώρα και είναι μια λύση ώριμη και ρεαλιστική, αρκεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα την παλέψει με αποφασιστικότητα και σθένος.
Όπως υπερώριμη είναι και θέμα τιμής για την χώρα και τις θυσίες του λαού μας, η πέρα για πέρα νόμιμη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, που θα είναι πρώτο μέλημα μιας λαϊκής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΛΑ.Ε.
Να προσθέσω μόνο, ότι είναι ντροπή και εκδήλωση αναξιοπρέπειας για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μέμφεται την Πολωνία με αφορμή την στάση της στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
(2) Εθνικό νόμισμα και εθνικοποίηση των τραπεζών
Θέλουμε το εθνικό νόμισμα γιατί είναι το δυσαναπλήρωτο μέσο, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αναγκαία εθνικοποίηση των τραπεζών.
Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ σε τρεις αλλεπάλληλες  ανακεφαλαιοποιήσεις – σκάνδαλα, για να κρατήσει ως ζωντανά πτώματα τις τράπεζες.
Οι τραπεζίτες θησαυρίζουν, οι τράπεζες, παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, συνεχίζουν να πνίγονται στις μαύρες τρύπες, ενώ ταυτόχρονα πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία.
Ως ΛΑ.Ε κάναμε μήνυση στους υπεύθυνους για το μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αφορά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση και το οποίο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 40 δισ. ευρώ.
Η Εισαγγελία ερευνά αυτήν την ώρα την υπόθεση και ελπίζουμε γρήγορα να καθήσουν στο σκαμνί οι ένοχοι και συνένοχοι, βάζοντας βόμβα στα σάπια θεμέλια ενός κλεπτοκρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και τους πολιτικούς που το διευθύνουν.
Θέλουμε την εθνικοποίηση των τραπεζών, γιατί μόνο τράπεζες σε δημόσια χέρια κάτω από ουσιαστικό και αυθεντικό κοινωνικό έλεγχο μπορούν να ασκήσουν μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αναπτυξιακά, παραγωγικά, επενδυτικά και κοινωνικά κριτήρια.
(3) Εθνικό νόμισμα και Σεισάχθεια (διαγραφή στα ιδιωτικά χρέη)
Το εθνικό νόμισμα αποτελεί κεντρική επιδίωξη της Λαϊκής Ενότητας, γιατί μόνο μέσω του εθνικού νομίσματος θα μπορέσουμε να λύσουμε με ριζοσπαστικό τρόπο ένα κεντρικό πρόβλημα: το πρόβλημα των υπέρογκων ιδιωτικών χρεών, που σαν τέτοιο αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας και απ' αυτήν του δημόσιου χρέους.
Η ελληνική οικονομία κάθεται πάνω σε ένα βουνό από ιδιωτικά χρέη. Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, αλλά και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο καλπάζουν. Η κυβέρνηση μπροστά στις αντιδράσεις ενός μεγάλου κινήματος, στο οποίο πρωτοστατεί η ΛΑ.Ε, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, προσπαθεί να το παρακάμψει, θεσμοθετώντας αντιδημοκρατικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Κυβέρνηση, τράπεζες και Τρόικα ετοιμάζουν ένα μεγάλο τσουνάμι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, αγροτικής ιδιοκτησίας και δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο να μετριάσουν μια τέταρτη, εξίσου ληστρική και επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση.
Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία.
Τα σχέδια κυβέρνησης, τραπεζιτών και τρόικας να αρπάξουν τα σπίτια του λαού δεν θα περάσουν.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά. Το κίνημα θα βρει τρόπους να τους ματαιώσει και να τους ακυρώσει.
Όταν λέμε ότι μια λαϊκή κυβέρνηση με βασικό τον ρόλο της ΛΑ.Ε, θα προχωρήσει σε μια μεγάλη διαγραφή της μεγάλης πλειοψηφίας των δανείων λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το εννοούμε απολύτως.
Μια τέτοια γενικευμένη διαγραφή χρεών νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτικού κόσμου είναι απόλυτα αναγκαία, όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης, αλλά κυρίως για λόγους επανεκκίνησης της οικονομίας.
(4) Εθνικό νόμισμα – Ρευστότητα και παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας
Με το εθνικό νόμισμα, με ένα επιτελικά αναδιοργανωμένο και αποτελεσματικό δημόσιο και με εθνικοποιημένες τράπεζες θα γίνει δυνατή η χορήγηση μεγάλης και με χαμηλά επιτόκια ρευστότητας στην οικονομία, στη βάση ενός νέου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, παραγωγικού μετασχηματισμού και ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.
Η Τράπεζα της Ελλάδας, που θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο και θα χαράσσει με κυβερνητική ευθύνη τη νομισματική πολιτική, θα βοηθήσει σε μια μεγάλη επενδυτική χρηματοδότηση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μέσω των δημοσίων τραπεζών, με άκρως ευνοϊκούς όρους.
Μπορούμε, έτσι, να υλοποιήσουμε ένα διπλάσιο, περίπου, σε σχέση με το σημερινό, πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων από τον δημόσιο τομέα και ένα γιγάντιο πρόγραμμα για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, πρώτα απ' όλα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στη βάση αξιολόγηση και αναπτυξιακών κριτηρίων.
Η νέα μεγάλη ρευστότητα στην οικονομία θα υπακούει σε ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα αναμόρφωσης και αναβάθμισης του παραγωγικού χάρτη της χώρας με προτεραιότητα την ανασυγκρότηση και ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, της βιομηχανίας, της ενέργειας, των τομέων νέας τεχνολογίας, των πιο παραγωγικών υπηρεσιών, του αγροτουρισμού και τη σύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης με την εγχώρια παραγωγή , πρώτα απ' όλα στην βιοτεχνία και τα είδη διατροφής.
Το νέο αυτό σχέδιο ευρείας ρευστότητας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα μπορέσει να προσφέρει στην αρχή δεκάδες χιλιάδες και στη συνέχεια εκατοντάδες χιλιάδες νέες και κανονικές θέσεις εργασίας, σε ένα πρόγραμμα επιτυχούς αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και των μεγάλης ηλικίας ανέργων.
(5) Εθνικό νόμισμα, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και οι απόμαχοι της δουλειάς
Το εθνικό νόμισμα αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για να μπει τέρμα στα μνημόνια, σε κάθε μορφής κηδεμονία και εξάρτηση της χώρας και φυσικά για να μπει τέρμα στη λιτότητα και την περιθωριοποίηση του κόσμου της εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν μια νέα πρωταγωνιστική θέση στην πορεία της χώρας, η εργατική τάξη και συνολικά οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.
Στο νέο κοινωνικό τοπίο που θέλουμε να διαμορφώσουμε θα βάλουμε τέλος στον μνημονιακό εργασιακό μεσαίωνα και θα επαναφέρουμε όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματα των εργαζομένων που αφαιρέθηκαν και είχαν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα και πρώτα απ' όλα θα επαναφέρουμε τη μεγάλη κατάκτηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ταυτόχρονα, μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα υποστηρίξει το δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, θα ανακόψει τον κατήφορο των συντάξεων, θα στηρίξει τους απόμαχους της δουλειάς και θα ενισχύσει τις συντάξεις τους, ώστε σταδιακά να φτάσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα μιας σύγχρονης διαβίωσης.
Μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει την θέση των ΑμεΑ και θα επαναφέρει τα επιδόματα και τις κατακτήσεις τους, που σφάγιασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και τώρα σφαγιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μια προοδευτική  κυβέρνηση με την στήριξη του λαού και τους αγώνες των εργαζομένων, θα αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό, θα σταματήσει κάθε διάκριση σε νέους και μεγαλύτερους εργαζομένους, θα επαναφέρει σταδιακά τον κατώτατο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα και την κατώτατη σύνταξη στα 15 χρόνια και στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμο με νέους υγιείς πόρους που θα προκύψουν από την μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών, από νέους πόρους ως ποσοστό των κερδών δημόσιων επιχειρήσεων και των δημόσιων τραπεζών και ασφαλώς από την πραγματική καταπολέμηση της εισφοροαποφυγής και της μαύρης εργασίας.
Οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις και οι ανθρώπινες σχέσεις εργασίας δεν αποτελούν κόστος για μια οικονομία, αλλά θεμελιακό παράγοντα ανάπτυξής της.
Πρώτο μέλημά μας ο τερματισμός των ιδιωτικοποιήσεων, η επαναφορά του εθνικού πλούτου στα χέρια του δημοσίου και η επαναφορά στο δημόσιο όλων, μία προς μία, των στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών που ξεπουλήθηκαν, με ταυτόχρονο δικαστικό έλεγχο των εκποιήσεων και απόδοση ποινικών ευθυνών.
Όσοι ξεπουλάνε εθνικό πλούτο και δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις, να γνωρίζουν ότι διαπράττουν εθνικό έγκλημα και ότι αναλαμβάνουν πελώριες ποινικές ευθύνες.
(6) Εθνικό νόμισμα και παιδεία – υγεία
Η αναγέννηση της παιδείας στην χώρα μας, η ανύψωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της νέας γενιάς, η ανάδειξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων της, η χωρίς φραγμούς προσπέλαση σε όλες τις εκπαιδευτικές κλίμακες, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής υλικοτεχνικής υποδομής και κυρίως η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο προσωπικό, η στήριξη και η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού όλων των βαθμίδων, που αποτελεί την καρδιά της ελληνικής παιδείας, συνιστούν πρώτες προτεραιότητες του προγράμματός μας.
Όπως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανακοπή της κατάρρευσης και η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η ενίσχυση του εξοπλισμού του, οι νέες κανονικές προσλήψεις προσωπικού για την πραγματική κάλυψη των αναγκών, η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας, το σταμάτημα κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης και οι αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και φροντίδας μέσα σε ανθρώπινα νοσοκομεία.
Το εθνικό νόμισμα, με την ανάλογη πολιτική βούληση, μπορεί να καταστεί το μέσο για μια νέα ικανοποιητική και μεγάλη αύξηση των δημόσιων επενδύσεων στην παιδεία και την υγεία που είναι δυνατόν να θέσουν την χώρα σε μια νέα κοινωνική και αναπτυξιακή τροχιά.
(7) Εθνικό νόμισμα, ΕΕ και κοινωνικός μετασχηματισμός
Το εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν συνιστά πρόγραμμα ούτε αντιπροσωπεύει πολιτικό προσανατολισμό. Το πάντρεμα του εθνικού νομίσματος, όμως, με ένα ριζοσπαστικό μεταβατικό πρόγραμμα αναθεμελίωσης της πορείας της χώρας, σαν και αυτό που υποστηρίζει η ΛΑ.Ε, αποτελεί μια σαφή ανατρεπτική πολιτική και κοινωνική επιλογή.
Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή του ριζοσπαστικού προγράμματός μας θα θέσει άμεσα την χώρα σε τροχιάς σύγκρουσης και ρήξης με την ίδια την νεοφιλελεύθερη και Γερμανοκρατούμενη ΕΕ.
Το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα, όπως πολύ επιγραμματικά σκιαγραφήσαμε, που ξεκινάει το ταξίδι της υλοποίησής του με την αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των κανόνων της ΕΕ.
Πολύ περισσότερο που ευρωζώνη και ΕΕ δεν μεταρρυθμίζονται θετικά, παρά μόνο ανατρέπονται.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μετάβαση της χώρας στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή του ριζοσπαστικού μας προγράμματος, ανοίγουν ταυτόχρονα και τις διαδικασίες αποδέσμευσης της χώρας μας από την ΕΕ, για μια νέα θέση και έναν νέο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας και την Ευρώπη.
(8) Εθνικό νόμισμα και μέτωπο ενάντια στα μνημόνια για την ανασυγκρότηση της χώρας
Η ΛΑ.Ε δεν κρύβει, αντίθετα διακηρύσσει ότι στρατηγικός της στόχος είναι ο σοσιαλισμός.
Ένας καινούργιος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα, με βαθιά αδιαπραγμάτευτη δημοκρατία, οικονομική αποτελεσματικότητα και υψηλές παραγωγικές επιδόσεις, πέρα από τα σοσιαλιστικά εγχειρήματα του παρελθόντος , που, παρά τα όποια επιτεύγματά τους, τελικά απέτυχαν, ένας νέος σοσιαλισμός ικανός να ανοίξει νέους ιστορικούς δρόμους για τις κοινωνίες.
Η ΛΑ.Ε έχοντας πάντα στην προοπτική της την σοσιαλιστική στρατηγική επιδίωξη, παλεύει άμεσα για ένα μεταβατικό πρόγραμμα που μπορεί να καταστήσει το σοσιαλιστικό όραμα από ευχή και επιθυμία σε ρεαλιστική δυνατότητα και πράξη.
Ως ΛΑ.Ε παλεύουμε άμεσα στην βάση του ριζοσπαστικού μας προγράμματος για την επαναθεμελίωση της Ελλάδας. Για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Για μια Ελλάδα χωρίς κηδεμονίες, χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Για μια Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Για Ελλάδα έξω από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, χωρίς ξένες βάσεις. Για μια Ελλάδα με νέο κοινωνικό, οικολογικό, εργασιακό και συμμετοχικό αναπτυξιακό οικονομικό πρότυπο. Για μια Ελλάδα δίκαιη με βαθιά συμμετοχική δημοκρατία και νέο Συνταγματικό χάρτη.
Σε αυτήν τη βάση η ΛΑ.Ε υποστηρίζει θερμά την ανάπτυξη των εργατικών λαϊκών αγώνων ως το θεμέλιο κάθε ανατρεπτικής προοπτικής.
Όπως υποστηρίζουμε την ανάγκη για κοινή δράση, συμπόρευση, συμπαράταξη και ενιαίο μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Αυτό το μέτωπο γίνεται σήμερα πιο αναγκαίο και επείγον από ποτέ και για την προώθησή του η ΛΑ.Ε θα λάβει το επόμενο διάστημα όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις